Росія вивела із Білорусі практично всіх військових – прикордонники

Росія вивела із Білорусі практично всіх військових – прикордонники
Українські прикордонники не спостерігають організованого заведення у Білорусь російських найманців приватних військових компаній
фото з відкритих джерел

Росія використовує Білорусі як майданчик для навчання своїх підрозділів

Росія вивела практично всіх своїх військових із Білорусі, де вони проходили тренування й підготовку. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко на брифінгу.

За його словами, прикордонники не бачать на території Білорусі жодного угруповання, необхідного для повторного вторгнення в Україну.

«На щастя, кількість російських військових на білоруських полігонах за останній час тільки зменшувалася, ще донедавна ми фіксували цю кількість на рівні до 2 тисяч військовослужбовців, але на даний момент пройшла чергова ротація і практично всі російські військові виведені з території Білорусі», – сказав Демченко.

При цьому він зауважив, що Росія використовує Білорусі як майданчик для навчання своїх підрозділів.

«Не можна виключати, що найближчим часом на територію Білорусі можуть бути знову заведені чергові підрозділи, але на цей момент ми такого не фіксуємо», – додав Демченко.

Також, за його словами, українські прикордонники не спостерігають організованого заведення в Білорусь російських найманців приватних військових компаній, про що раніше зазначалося, адже РБ готувала майданчики для їх прийняття.

До відома, голова розвідки Кирило Буданов на засідання Ставки Головнокомандувача повідомив, що з урахуванням даних розвідки та вжитих заходів загроза вторгнення з Білорусі – відсутня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: