Поляки посилили контроль на кордоні з Україною через чуму свиней

Поляки посилили контроль на кордоні з Україною через чуму свиней

Прикордонники вилучають м`ясо та ковбаси

Через поширення вірусу африканської чуми свиней (АЧС) польські митники проводять посилений контроль у пунктах пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомляє видання «Польське радіо».

Одним із чинників, що переносять хворобу, можуть бути продукти харчування, які з собою везуть подорожувальники зі Сходу.

«Посилений контроль необхідний особливо нині, коли збільшується число осіб, котрі перетинають східний кордон Польщі. Це пов’язано з передсвятковим періодом», - повідомив Пьотр Поґожельський з митного відділу Державної податкової адміністрації.

«Впродовж цілого минулого року ми затримали майже 200 тонн незаконних продуктів тваринного походження. Їх вилучають та знищують неподалік пункту пропуску. Найчастіше цю процедуру ми проводимо у прикордонних пунктах пропуску з Україною, Білоруссю, а також з Калінінградською областю», - уточнив він.

За словами Головної ветеринарної інспекції, останній випадок хвороби підтверджено в околицях Варшави тиждень тому.

Нагадаємо, 28 березня повідомлялося, що в Iллiнецькому рaйонi, що нa Вiнниччинi, виявлено випaдок зaрaження дикого кaбaнa вiрусом aфрикaнської чуми свиней (AЧС). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: