Поліція Косова затримала сина президента Сербії та змусила роздягнутися (відео)

Поліція Косова затримала сина президента Сербії та змусила роздягнутися (відео)
Поліція Косова зупинила авто, у якому їхав Данило Вучич
фото: скриншот відео

Вучич-молодший вдягнув футболку з антикосовським написом «Здаватись не варіант»

Данило Вучич, син сербського президента Александара Вучича, затриманий під час перебування в частково визнаному Косово. Правоохоронці змусили його зняти футболку з антикосовським написом. Про це пише місцеве видання RTV Dukađini.

Зазначається, що поліція Косова зупинила авто з Данилом Вучичем, на якому була футболка з написом «Здаватись не варіант». Правоохоронці попросили зняти її і назвали слова провокаційними.

За даними місцевих видань, син президента Сербії також помічений у місті Грачаниця в Косові у православному монастирі з нагоди святкування Видовдана – головного свята Сербії. Там Вучич-молодший був не у футболці з антикосовським написом.

Як пише Kurir, президент Сербії уже відреагував на інцидент із сином. За його словам, Данила Вучича тричі зупиняли, обшукували і цькували.

«Вітаю (прем’єр-міністра Косова – «Главком») Курті з такою сміливістю. У моїй присутності він не такий відважний, коли відправляє інших заробляти на інших дітях, та нехай, хай продовжує», – заявив сербський лідер.

Крім того, Вучич похвалив «сміливість» сина, що прогулювався центром Косова у футболці з написом «Здаватись не варіант».

Нагадаємо, у Косові знову спалахнули сутички між протестувальниками та поліцією. На півночі країни тривають протести місцевих сербів, які не згодні із результатами виборів до муніципалітетів. 

Як повідомлялося, під час сутичок на півночі Косова постраждали миротворці НАТО у складі місії KFOR та серби, що протестували під адмінбудівлею через невизнання місцевих виборів. Північноатлантичний альянс рішуче засудив неспровоковані напади на війська KFOR.

До слова, президент Сербії Александар Вучич розкритикував миротворців НАТО та звинуватив косовського прем'єр-міністра Альбіна Курті в екскалації конфлікту на півночі частково визнаного Косова. 

Як відомо, Європейський союз запропонував провести нові муніципальні вибори на півночі Косова за безумовної участі сербського населення цих регіонів. Також посол США на Західних Балканах Габріель Ескобар закликав владу Косова вивести поліцію і мерів з районів з сербською більшістю і провести нові муніципальні вибори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: