Погані новини для України: всередині Альянсу є угода щодо постачання зброї – ЗМІ

Погані новини для України: всередині Альянсу є угода щодо постачання зброї – ЗМІ
Ризик прямої військової конфронтації між країнами НАТО і Росією має бути зведений до мінімуму
фото: EPA

Члени НАТО неформально домовились не постачати ЗСУ літаки й танки

Між країнами НАТО існують «неформальні» домовленості про утримання від постачання в Україну деяких систем озброєнь. Йдеться про західні танки та бойові літаки. Про це повідомляє Die Zeit.

За інформацією джерел агентства dpa, члени Альянсу побоюються, що в разі початку відкритої конфронтації з Москвою через такі постачання організація відмовиться від повної підтримки своїх партнерів.

Буцімто через це Польща раніше відмовилася від постачання Україні винищувачів МіГ-29 радянського виробництва.

«Як було підтверджено в середу в Брюсселі в колах Альянсу, ризик прямої військової конфронтації між країнами НАТО і Росією має бути зведений до мінімуму. Є побоювання, наприклад, що Росія може офіційно розцінити постачання західних бойових танків і бойових літаків як вступ у війну, а потім вжити військових заходів у відповідь», – заявили джерела.

У публікації при цьому повідомляється, що в НАТО уважно стежать за розвитком подій в Україні і не виключають відправки важкої техніки в разі необхідності.

Нагадаємо. у США заявляють, Україна може отримувати військові літаки радянського зразка від західних союзників за двосторонніми контрактами, і Вашингтон не обмежує їх у таких постачаннях.

Напередодні Кулеба висловився про «допомогу» Альянсу: позиція НАТО – це бездіяльність.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: