Pfizer і BioNTech подали запит на прискорену реєстрацію вакцини від Covid-19

Pfizer і BioNTech подали запит на прискорену реєстрацію вакцини від Covid-19
Останні дані досліджень показували, що ефективність вакцини BNT162b2 зросла до 95%

Фахівці FDA зазначили, що у разі екстреної реєстрації вакцина буде вважатися експериментальною

Німецька компанія BioNTech і американська Pfizer подали заявку на прискорену реєстрацію своєї вакцини від коронавірусу BNT162b2 в Управління за санітарним наглядом США (FDA). Про це повідомляють Associated Press і The Washington Post.

Якщо FDA схвалить заявку у встановлені терміни, то перші поставки цієї вакцини в США почнуться до кінця грудня 2020 року. Потім вакцину реєструватимуть в Євросоюзі, Великій Британії, Австралії, Канаді та Японії. Принаймні, на це сподіваються виробники.

Згідно із протоколами компаній, до кінця цього року у планах випуск 50 млн доз, а вже в 2021 році до 1,3 млрд доз. BioNTech і Pfizer розраховують, що почнуть поставки вже через кілька годин після підтвердження реєстрації.

Фахівці FDA проте зазначили, що у разі екстреної реєстрації вакцина буде вважатися експериментальною, а не остаточно схваленою. Останні дані досліджень показували, що ефективність вакцини BNT162b2 зросла до 95%.

Компанія Pfizer заявила, що вона і BioNTech використовують багаторівневу формулу ціноутворення, засновану на обсязі і термінах постачання. Угода Європейським союзом зараз є найбільшим початковим замовленням на цю вакцину.

Нагадаємо, що американська корпорація назвала вартість своєї вакцини від коронавірусу.

До слова, вакцина Pfizer назвала приблизну вартість для ЄС.

Також, AstraZeneca на фінальній стадії розробки ліків проти коронавірусу.

Крім того, США допоможуть Україні придбати вакцину від Covid-19.

Нагадаємо, Франція планує вакцинацію населення від Covid-19 у січні 2021.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, коли Україна отримає першу вакцину від коронавірусу.

До слова, 9 листопада компанії Pfizer та BioNTech оголосили про те, що їхня вакцина продемонструвала ефективність у понад 90% на фінальному етапі випробувань. Суттєвим мінусом вакцини є умови її зберігання, адже необхідні спеціальні холодильні установки з температурою понад 70 градусів за Цельсієм.

16 листопада американська компанія Moderna заявила, що ефективність її вакцини-кандидата від Covid-19 становить 94,5%. Очікується, що вакцина Moderna не буде доступна за межами США до наступного року.

У ВООЗ вважають, що треба вакцинувати 70% населення планети, аби подолати Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: