Перший «прем’єр» так званої ДНР Бородай не проходить до Держдуми Росії

Перший «прем’єр» так званої ДНР Бородай не проходить до Держдуми Росії
Олександр Бородай (посередині)
фото: Східна правозахисна група/Telegram

Лідер бойовиків балотувався до російського парламенту за списком «Єдиної Росії»

Ватажок терористів Донбасу, перший «прем’єр» так званої ДНР, громадянин Росії Олександр Бородай не проходить у депутати Держдуми Росії, куди він балотувався за федеральним списком партії «Єдина Росія» по Ростовській області. Про це на своєму Telegram-каналі повідомила «Східна правозахисна група».

За інформацією аналітиків організації, загалом за федеральним списком по Ростовській області до російського парламенту обралися четверо кандидатів. Таким чином, терорист, який ішов у списку восьмим номером, не потрапляє до Держдуми навіть попри те, що троє з сімох кандидатів, що знаходяться у списку перед ним, імовірно, відмовляться від депутатських мандатів.

Правозахисники також нагадали, що всього від партії «Єдина Росія» за списком Ростовської області в Держдуму потраплять 13 депутатів – четверо за федеральним списком і семеро за мажоритарними округами.

Проте, за інформацією «Східної правозахисної групи», зараз ведуться переговори із обраними депутатами щодо відмови ними від мандатів, щоб Бородай все-таки потрапив до Держдуми.

Нагадаємо, Служба безпеки України зафіксувала масштабні фальсифікації на виборах до Державної думи Російської Федерації, які відбулися у вересні 2021 року на території окупованих РФ районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: