Пентагон планує відправити вже сім тисяч військових на кордон із Мексикою

Пентагон планує відправити вже сім тисяч військових на кордон із Мексикою

Мігранти на кордоні США та Мексики, архівне фото

Раніше повідомлялося, що США планують відправити близько 5,2 тисячі військових на кордон з Мексикою

Міністерство оборони США отримало розпорядження про розміщення близько семи тисяч військових на кордоні з Мексикою для відповіді на виклики нацбезпеці, що несуть із собою каравани мігрантів.

Про це повідомляє Reuters.

«У середу Пентагон відібрав близько семи тисяч військовослужбовців дійсної служби, в тому числі приблизно дві тисячі в режимі готовності, які можуть бути розміщені на кордоні з Мексикою в разі необхідності», - зазначається в повідомленні із посиланням на чиновника адміністрації США.

Ще у вівторок високопоставлений американський генерал заявив, що Пентагон планує відправити 5,2 тис. військових для допомоги прикордонникам. При цьому він відмовився коментувати, скільки це коштуватиме бюджету.

Тим часом міністр оборони США Джеймс Меттіс відхилив критику на адресу уряду, що розгортання військ на кордоні – це свого роду політичний трюк адміністрації Трампа. За практикою, прикордонній службі в подібних ситуаціях допомагає Національна гвардія.

«Підтримка, яку ми надаємо міністру внутрішньої безпеки, – це практична допомога на підставі запиту уповноваженого митної й прикордонної поліції, тож ми не чинимо жодних трюків у цьому відомстві», - зауважив Меттіс.

Раніше «караван» біженців з Гондурасу, які покинули країну через бідність та злочинність і попрямували до Сполучених Штатів, за тиждень в дорозі вже дійшов до кордону Гватемали та Мексики. Не зважаючи на пропозиції притулку в Мексиці, більшість з мігрантів бажають продовжити шлях до США.

29 жовтня біженці з Центральної Америки штурмували кордон Мексики: один мігрант загинув.

Також у США обмежать прийом біженців та допустять до країни у 2019 році не 45, а 30 тисяч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: