Патріарх Кирило виправдав дії Путіна в Україні

Патріарх Кирило виправдав дії Путіна в Україні
Кирило не наважився засудити війну Путіна проти України

Кирило вважає, що на Донбасі 8 років винищували людей і тепер настав час справедливості

Предстоятель Російської православної церкви Кирило спробував пояснити, чому президент Росії Володимир Путін розпочав війну проти України.

«Вісім років на Донбасі йде придушення, винищення людей. Вісім років страждань і весь світ мовчить. Ми знаємо, що наші брати та сестри реально страждають, більше того, за свою вірність церкві можуть постраждати», – сказав Кирило, не наводячи при цьому конкретних фактів, які б могли підтвердити його слова.

Він також цинічно нагадав, що напередодні багатоденного Великого посту православні віруючі відзначають прощену неділю.

«З одного боку я, як ваш пастир, закликаю всіх до прощення гріхів і образ, у тому числі й там, де це зробити дуже важко, там, де люди воюють один з одним. Але прощення без справедливості є капітуляцією та слабкістю. Тому прощення має супроводжуватися неодмінним збереженням за собою права стояти на боці світла, боці правди, божественних заповідей», – зазначив одіозний патріарх.

«Ми вступили у боротьбу, яка має не фізичне, а метафізичне значення. Ми нікого не засуджуємо, ми нікого не запрошуємо зійти на хрест – ми просто самим собі говоримо: ми будемо вірні слову божому, ми будемо вірні його закону, ми будемо вірні закону любові та справедливості, і, якщо бачитимемо порушення цього закону, ніколи не змиримося з тими, хто цей закон руйнує, у тому числі й стираючи межу між святістю та гріхом, а тим більше – з тими, хто пропагує гріх як зразок або як одну з моделей людської поведінки», – сказав патріарх Кирило.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: