Оголені активістки Femen виступили проти приїзду на урочистості в Париж «воєнних злочинців»

Оголені активістки Femen виступили проти приїзду на урочистості в Париж «воєнних злочинців»
Активістки Femen біля Тріумфальної арки в Парижі під час акції протесту проти приїзду до Франції «воєнних злочинців»

Усіх трьох активісток затримали співробітники поліції

Активістки міжнародного руху Femen провели біля Тріумфальної арки в Парижі акцію проти приїзду до Франції «воєнних злочинців». Такими вони вважають низку голів держав, які прибувають до французької столиці на урочистості на честь сторіччя закінчення Першої світової війни, передає «Радіо Свобода».

У руках активістки тримали плакати з написами «Ласкаво просимо, воєнні злочинці» і «Війна – це мир, свобода – це рабство, невігластво – це сила». На тілах у них були написи «фальшиві миротворці» і «реальні диктатори».

24-річна учасниця акції Тара Лакруа заявила, що Femen виступають проти приїзду голів держав, які не поважають права людини у своїй країні. «Вони прийшли, щоб відсвяткувати мир у той час, як виступають за війну», – цитує активістку видання Le Figaro. Вона не уточнила, про кого саме йдеться.

На сторінці Femen у Фейсбуці під повідомленням про акцію стоять хештеги з прізвищами Володимира Путіна, Реджепа Тайїпа Ердогана, Дональда Трампа і Біньяміна Нетаньягу.

Усіх трьох активісток затримали співробітники поліції, уточнює Le Figaro.

Раніше повідомлялося, що десятки діячів культури Франції й інших країн виступили з відкритим листом, в якому закликали лідерів країн Заходу вплинути на Кремль, щоб домогтися звільнення українського режисера Олега Сенцова з російської колонії. Лист був опублікований напередодні приїзду президента Росії Володимира Путіна до Франції на урочистості з нагоди 100-річчя від дня закінчення Першої світової війни.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: