Можливо, найбільш заразна форма коронавірусу: Британія виявила нову варіацію Covid-19

Можливо, найбільш заразна форма коронавірусу: Британія виявила нову варіацію Covid-19
У Великій Британії почала поширюватися нова варіація коронавірусу – AY.4.2
фото: thenationalnews.com

AY.4.2 може виявитися найбільш заразною версією коронавірусу, виявленою з початку пандемії

У Великій Британії почала поширюватися нова варіація коронавірусу – AY.4.2. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на вченого Інституту Уеллкома Сенгера в Кембриджі Джеффрі Барретта і директора Інституту генетики Лондонського університету Франсуа Балу.

Як зазначається, новий вид інфекції є варіацією «Дельта»-штаму коронавірусу, однак, як видно, має більшу заразність, ніж вихідний варіант – як мінімум на 10-15%. При цьому, за словами Балу, AY.4.2 може виявитися найбільш заразною версією коронавірусу, виявленою з початку пандемії.

Водночас фахівець підкреслив, що поки нова варіація фіксується тільки на території Великої Британії – зараз на неї припадає близько 10% усіх випадків зараження в країні. Балу також зазначив, що поширення нової форми може бути просто «випадковою демографічною подією».

У свою чергу Баррет заявив, що, незважаючи на більш високу заразність AY.4.2, зростання захворюваності в Британії пов'язане в першу чергу з тим, що жителі нехтують заходами профілактики, а не з появою нової варіації вірусу.

Інший опитаний виданням експерт, професор клінічної мікробіології Кембриджського університету Рави Гупта підкреслив, що AY.4.2 навряд чи сприятиме поширенню коронавірусу настільки ж значно, як це зробили раніше «Британський» і «Індійський» штами.

Як відомо, Україна – друга у Європі за смертністю від Covid-19. В Україні зафіксовано смертельний антирекорд: за добу від Covid-19 померли понад 500 людей.

Від учора у «червоній» зоні карантину перебувають п'ять областей. Це Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Херсонська області. Із впровадженням більш жорстких обмежень для невакцинованих, у «червоних» містах утворились значні черги до пунктів вакцинації.

Також стало відомо, що цього тижня ще чотири області можуть стати «червоними».

Нагадаємо, аналітик розповів, які вакцини закінчаться через сім днів

Також науковці визначили, якою є тривалість дії провідних вакцин: результати дослідження.

Зверніть увагу, психотерапевтка назвала симптоми депресії після Covid-19.

Медики з різних лікарень України розповіли, що наразі реанімації забиті невакцинованими пацієнтами.

Дивіться також, чому люди не хочуть вакцинуватися? У мережі зібрали 40 найсмішніших пояснень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: