Міністр промисловості і торгівлі Чехії виступає за скасування антиросійський санкцій

Міністр промисловості і торгівлі Чехії виступає за скасування антиросійський санкцій
Гавлічек заявив, що чим раніше санкцій не буде, тим це краще для місцевих підприємців

Ми, як міністерство, вважаємо санкції перешкодою для торгівлі, проте будемо діяти в рамках загальноєвропейського процес, - Карел Гавлічек

У Чехії голова Міністерства промисловості і торгівлі Карел Гавлічек виступає за якнайшвидше скасування санкцій, введених Євросоюзом щодо Росії. За даними видання Hospodářské noviny, міністр заявив про це під час зустрічі з російським послом в Чехії Олександром Зміївським.

«Ми, як міністерство, вважаємо санкції перешкодою для торгівлі, проте будемо діяти в рамках загальноєвропейського процесу», - повідомив виданню Карел Гавлічек. «Чим раніше їх (санкцій) не буде, тим це краще для місцевих підприємців», - додав він.

При цьому міністр закордонних справ Чехії Томаш Першічек, зі свого боку, повідомив про те, що стосовно санкцій зберігається колишній курс. «Уряд не змінив свою позиціюі і Європейська Рада їх продовжив», - повідомив голова чеської дипломатії.

Як повідомлялося, минулого тижня президенти і прем'єр-міністри країн - членів ЄС продовжили ще на рік економічні санкції, введені в 2014 році після окупації Росією Кримського півострова. Санкції стосуються банківської, фінансової і енергетичної сфери. На думку лідерів Євросоюзу, Москва як і раніше не дотримується Мінських угод.

Нагадаємо, вчора, 23 червня, у Чехії понад 250 тисяч громадян вимагали відставки уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: