Хусити помилково атакували танкер з російською нафтою

Хусити помилково атакували танкер з російською нафтою
Хусити запустили ракету, яка впала за 400-500 метрів від танкера
фото ілюстративне

Судно стало помилковою ціллю через застарілу загальнодоступну інформацію

Увечері п'ятниці, 12 січня, хусити помилково атакували танкер з російською нафтою біля Ємену. Про це повідомляє Reuters з посиланням на британську морську охоронну компанію Ambrey.

Інцидент стався недалеко від порту міста Аден у Ємені. Танкер з російською нафтою йшов під прапором Панами.

За оцінками Ambrey, судно було обрано помилково як ціль на підставі застарілої загальнодоступної інформації, що пов’язує судно з Британією.

«Він усе ще значився в загальнодоступній морській базі даних як пов’язаний із Великою Британією, але це було п’ять місяців тому», – йдеться у повідомленні.

За останньою інформацією, ракета впала у 400-500 метрах від танкера. Постраждалих і пошкоджень внаслідок обстрілу не було.

Зазначається, що це був другий танкер, який помилково став об'єктом нападу хуситів, коли він перевозив російську нафту.

Нагадаємо, у ніч на 12 січня Сполучені Штати та Велика Британія завдали ударів по об’єктах хуситів в Ємені. Єменські ЗМІ повідомляли про інтенсивні авіаудари по декількох містах. Було атаковано об'єкти у Ємені, що використовувались для зберігання зброї та навчання хуситів. Удари по угрупованню хуситів нанесено американськими та британськими літаками, а також ракетами наземного нападу «Томагавк».

Пізніше Джо Байден підтвердив атаку на об'єкти хуситів у Ємені. За його словами, нанесені удари є прямою відповіддю на атаки хуситів на міжнародні морські судна в Червоному морі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: