Генсек Ради Європи попросить Путіна про помилування Сенцова

Генсек Ради Європи попросить Путіна про помилування Сенцова

Ягланд перед цим відвідав Москву, де зустрівся з президентом РФ Путіним

Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд у понеділок, 25 червня, подасть офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у російській колонії. Про це DW повідомив директор департаменту комунікацій, заступник генсекретаря РЄ Даніель Гольтґен.

«У понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова», - повідомив Гольтґен. Він також наголосив, що генсек як керівник РЄ має право це зробити згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

20 червня Турбойрн Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом РФ Путіним, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим та російською омбудсменкою Тетяною Москальковою. За словами Гольтґена, під час переговорів з Путіним питання звільнення українських політичних в'язнів генсек РЄ не порушував.

Проте у ході зустрічей з Лавровим та Москальковою він закликав російську сторону звільнити Олега Сенцова з гуманітарних міркувань.

«Російська сторона вислухала цей заклик, проте не висловила щодо нього ні підтримки, ні заперечень», - повідомив DW Гольтґен. Тому генсек вирішив особисто клопотати про звільнення Олега Сенцова.

Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив про готовність подати прохання про помилування українського політв'язня Олега Сенцова, який незаконно утримується в Росії.

Раніше омбудсмен України Людмила Денісова закликала Москалькову посприяти звільненню Сенцова.

19 червня Денісова повідомила, що досягнуті напередодні домовленості про синхронне відвідування омбудсменами ув’язнених українського режисера Олега Сенцова і керівника РИА Новости Украина Кирила Вишинського не були виконані.

Нагадаємо, російський кінопродюсер Євген Гінділіс оприлюднив у Facebook текст листа від Олега Сенцова із колонії, датований 22 червня.

У понеділок, 25 червня, у Страсбурзі відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). У день відкриття сесії Бюро асамблеї вирішуватиме, чи вносити до порядку денного питання термінових дебатів щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: