Чи хочуть німці бачити біженців з України: нове опитування

Чи хочуть німці бачити біженців з України: нове опитування
фото з відкритих джерел

Німці не у захваті від міграційної політики своєї країни

Серед населення Німеччини погіршилося ставлення до міграційної політики влади, а більшість жителів ФРН виступають за її посилення та обмеження кількості біженців. Про це свідчать результати соцопитування Deutschlandtrend, проведеного інститутом Infratest dimap на замовлення телеканалу ARD, пише Deutsche Welle.

Переважна кількість опитаних – 73% – вважають: система розміщення та розподілу біженців у Німеччині працює «погано» або «дуже погано». Лише 19% респондентів високо оцінили роботу системи. Це нове мінімальне значення, зазначає ARD, адже приміром у вересні 2018 року 43% німців називали місцеву міграційну систему успішною.

Крім того, 78% опитаних розкритикували якість інтеграції біженців у суспільство чи ринок праці Німеччини.

Вимірювання громадської думки показало і зростання критичного ставлення німців на адресу мігрантів. 64% опитаних заявили, вбачають більше недоліків у міграційній політиці – це на 10 відсоткових пункти більше, ніж у травні цього року. Ті ж 64% німців виступають за те, щоб Німеччина приймала менше біженців. Це на 12 пунктів більше, ніж у травні цього року.

Також 27% підтримують збереження нинішнього рівня прийому мігрантів, і лише 5% виступають за прийом більшої кількості іноземців.

Дедалі більше німців підтримують і посилення контролю за міграцією: 82% опитаних виступають за посилення прикордонного контролю, 77% - за укладення угод про біженців з африканськими державами, а 69% – за включення Алжиру, Марокко та Тунісу до списку «безпечних країн».

Станом на кінець червня 2023 року кількість людей, які живуть у Німеччині, які втекли з інших країн, досягла нового максимального показника за останні десятиліття. Як біженці в центральному регістрі іноземців ФРН значилися 3,26 млн осіб – на 111 тисяч більше, ніж наприкінці 2022 року.

Нагадаємо, із початку наступного року Німеччина підвищить соціальні виплати, у т.ч. ті, що отримують біженці з України. Розмір допомоги зросте на 12% у зв’язку із інфляцією. Про це повідомляє на tagesschau.de.

У 2023 році в Німеччині почали виплачувати допомогу з безробіття Bürgergeld (громадянський дохід). Це виплати для людей, у кого дохід менший за прожитковий мінімум і нема роботи. Допомогу Bürgergeld у Німеччині отримують понад 5,5 млн людей. Ці ж виплати поширюються і на українських біженців.

Читайте також: Доступно вісім варіантів: де українські біженці можуть знайти житло у Німеччині

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: