Білий дім: військові США «рішуче реагуватимуть» у разі ескалації на Близькому Сході

Білий дім: військові США «рішуче реагуватимуть» у разі ескалації на Близькому Сході
Джон Кірбі заявив, що США не допустять, щоб «будь-яка загроза нашим інтересам у регіоні залишилася без відповіді»
фото з відкритих джерел

Пентагон планує направити на американські авіабази в регіоні додаткові засоби ППО на додаток до вже розгорнутих кар'єрних ударних груп

Американські війська будуть «відповідним чином розміщені» на Близькому Сході на тлі побоювань, що війна між Ізраїлем і ХАМАС може перерости в ширший регіональний конфлікт. Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає NBC News.

«Найближчими днями, за вказівкою президента Джо Байдена, міністр оборони наказав військовим здійснити кроки з підготовки до цього, щоб переконатися в тому, що ми перебуваємо в належному становищі, як із погляду можливості захисту наших сил, так і рішучого реагування в разі потреби», – повідомив він.

Кірбі додав, що Пентагон планує направити на американські авіабази в регіоні додаткові засоби ППО на додаток до вже розгорнутих кар'єрних ударних груп.

За його словами, адміністрація Байдена обізнана про те, що іранський уряд продовжує підтримувати бойовиків ХАМАС і «Хезболли» в Лівані, і заявив, що США не допустять, щоб «будь-яка загроза нашим інтересам у регіоні залишилася без відповіді».

Раніше президент США Джо Байден засудив дії ХАМАС і президента Росії Путіна у своєму зверненні щодо війни в Ізраїлі та Україні. Він заявив, що напади на Ізраїль і вторгнення в Україну мають спільні мотиви. Байден пояснив, що допомога Україні та Ізраїлю важливі для Америки, бо історія вчить, що коли терористи не платять за агресію, вони приносять ще більше хаосу, терору та більше руйнувань.  

Нагадаємо, президент Джо Байден провів своє звернення щодо війни в Ізраїлі та в Україні. Зокрема він анонсував виділення додаткових коштів для двох країн, назвавши допомогу розумною інвестицією.

Деталей щодо обсягу майбутнього бюджетного запиту розкрито не було, але вже сьогодні він направить офіційний запит до Конгресу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: