Авіакомпанія RyanAir зробила найкоротший переліт із пасажирами на борту

Авіакомпанія RyanAir зробила найкоротший переліт із пасажирами на борту
Літак зробив чи не найкоротший переліт між двома аеропортами
фото з відкритих джерел

Вимушений переліт пов'язаний із закриттям злітної смуги через очищення від снігу

Літак авіакомпанії Ryanair, який летів з італійського Тревізо, здійснив один із найкоротших для Boeing 737 рейсів у 7 км. «Подорож» була між двома аеропортами румунського Бухареста. Про це повідомляє авіаційна спільнота Aeronews.

Незапланований переліт пов'язаний з тим, що в основному аеропорті Бухареста Отопені на 30 хвилин закрили смугу через прибирання снігу. Відтак літак сів у старому аеропорті румунської столиці Беняса.

Авіакомпанія вирішила не висаджувати пасажирів в Бенясі, а лише дозаправитися там, очистити літак від льоду й вилетіти в Отопені.

Попри те, що відстань між злітно-посадковими смугами аеропортів по прямій менша за 7 км, літак повинен був зробити коло для заходу на посадку.

Короткий переліт із пасажирами між аеропортами Бухареста також дозволив RyanAir уникнути ризику того, що пасажири вимагатимуть компенсацію за «незавершений політ».

В авіаційних спільнотах припускають, що це був найкоротший за дистанцією рейс для Boeing 737 між різними аеропортами.

Нагадаємо, з аеропорту «Бориспіль» у грудні 2023 року вилетів цивільний літак, який перебував на стоянці летовища від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: У Токіо загорівся пасажирський літак при посадці (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: