Творці інтернету придумали нове колесо, що здатне міняти форму

Творці інтернету придумали нове колесо, що здатне міняти форму

Колесо здатне прямо на ходу міняти форму

Пересування по пересіченій місцевості накладає різного роду обмеження і часто зобов'язує інженерів йти на різного роду компроміси. Найчастіше «відіграються» на швидкості. В агентстві DARPA, у надрах якого свого часу виросла глобальна мережа інтернет, схоже, придумали дещо, що може істотно поліпшити майбутні позашляховики.

Спільно з дослідниками університету Карнегі - Меллона фахівці DARPA працюють над технологією Reconfigurable Wheel-Track (RWT), яка дозволяє прямо на ходу надавати рушіям потрібну форму - звичайних шин або «гусениць». Як можна побачити на відео нижче, перемикання між режимами пересування займає всього дві секунди.

Одночасно з колесом-трансформером RWT американські військові показали і ряд інших автомобільних розробок, включаючи вбудований в колесо електромотор для підвищення швидкості і маневреності та багаторежимну підвіску Multi-mode Extreme Travel Suspension для швидкої їзди по нерівній дорозі.

Колесо, здатне на ходу міняти форму, в складі серійних позашляховиків з'явиться ще дуже нескоро. На даний момент DARPA знаходиться в середині другої фази більш широкої програми Ground X-Vehicle Technologies, частиною якої є RWT та інші технології.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: