Nissan визнав, що дані про викиди вихлопних газів були сфальсифіковані

Nissan визнав, що дані про викиди вихлопних газів були сфальсифіковані

Фахівцями були виявлені випадки підробки документації для майже 1,2 тисячі автомобілів різних моделей

Японський автоконцерн Nissan Motor, залучений в кінці минулого року в скандал після виявлених порушень перевірки безпеки продукції на своїх заводах, зізнався у фальсифікації даних про рівень викиду вихлопних газів автомобілів, вироблених на території країни.

За даними агентства Кіодо, що посилається на представників компанії, фахівцями були виявлені випадки підробки документації для майже 1,2 тисячі автомобілів різних моделей. Складання автомобілів велося на п'яти заводах в Японії, передає Прайм.

У понеділок міністерство транспорту країни почало розслідування факту фальсифікації і зажадало від автоконцерну протягом місяця надати звіт про внутрішню перевірку, а також план заходів щодо запобігання повторенню аналогічних ситуацій в майбутньому.

Попередній великий скандал навколо Nissan Motor розгорівся в середині вересня 2017 року, коли з'ясувалося, що фінальна перевірка автомобілів проводилося співробітниками без необхідної кваліфікації. З тих пір автокомпанія була змушена відкликати з внутрішнього ринку близько 1,2 мільйона машин і припинити відвантаження продукції з японських заводів.

Президент компанії Хірото Сайкава вибачився за те, що автоконцерн «не виправдав довіру людей», і заявив, що добровільно вирішив повертати частину своєї щомісячної зарплати для компенсації збитків у зв'язку зі скандалом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: