Ілон Маск озвучив дату появи Tesla, яка повністю обходиться без водія

Ілон Маск озвучив дату появи Tesla, яка повністю обходиться без водія
Маск вкотре пообіцяв через рік наділити електромобілі Tesla здатністю пересуватися без втручання водія
фото з відкритих джерел

До весни наступного року електромобілі марки зможуть автоматично керуватися без втручання водія

Глава Tesla Ілон Маск неодноразово прогнозував появу повністю автономних електромобілів, але терміни постійно зривалися. Тепер же мільярдер обіцяє, що навчить Tesla обходитися без водія до кінця травня.

Виступаючи перед бразильською пресою, Маск вкотре пообіцяв через рік наділити електромобілі Tesla здатністю пересуватися без втручання водія.

Традиційно глава Tesla прив'язував такі етапи розвитку компанії до кінця календарного року. У серпні цього року компанія проведе захід, присвячений розвитку систем штучного інтелекту, і в його рамках точно не зможе уникнути обговорення питань, пов'язаних із системами активної допомоги водієві.

До кінця 2022 року Tesla також збирається відкрити доступ до програми бета-тестування найновіших версій програмного забезпечення FSD усім клієнтам у США, у кого оплачено відповідну опцію. У 2024 році Tesla хотіла б розпочати випуск на новому підприємстві в Техасі спеціалізованих таксі, які не потребують присутності водія у салоні. Зрозуміло, що момент їхнього виходу на дороги загального користування визначатиметься готовністю не лише технічної інфраструктури, а й юридичними рамками.

Іншими словами, зараз керівництво Tesla підводить аудиторію до думки, що до весни наступного року електромобілі марки зможуть автоматично керуватися настільки безпечно та ефективно, що втручання водія не вимагатимуть. Такі обіцянки Ілон Маск давав неодноразово, але від початкових термінів вони змістилися вже на кілька років, тому й новий прогноз не слід вважати остаточним.

Раніше повідомлялося, що американський винахідник й голова компанії SpaceX Ілон Маск заявив про тимчасове припинення угоди з купівлі Twitter.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: