Посол Великої Британії пояснила, чим українська армія здивувала НАТО 

Посол Великої Британії пояснила, чим українська армія здивувала НАТО 
ЗСУ надзвичайно майстерно опановують військову техніку 
фото: Генштаб

«Війна показала, наскільки українські Збройні сили здатні діяти зі стандартним обладнанням НАТО» 

Війна Росії проти України показала, наскільки українські Збройні сили здатні діяти зі стандартним обладнанням НАТО. Наші захисники продемонстрували надзвичайно майстерне поводження з технікою, наданою нам країнами-партнерами. Відтак стало зрозуміло, що в контексті вступу України в НАТО ЗСУ впораються із опановуванням воєнних машин. Однак для української армії все ж є потреба в деяких змінах. Про це розповіла пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, пише «Інтерфакс-Україна».

«Мені шкода, що їм (ЗСУ – ред.) довелося пройти перевірку в цьому. Раніше йшлося про інституційну реформу оборонних механізмів, оборонних закупівель, людських ресурсів оборони тощо, де, як ми всі знаємо, попереду ще досить багато роботи. Думаю, що будь-кому, хто працює в оборонній сфері в Україні, може бути дуже важко думати про такі речі зараз, коли ваші станції бомблять росіяни. І це важливо не лише для питання вступу чи не вступу до НАТО, це справді важливо для того, щоб у майбутньому мати сильні Збройні сили», – каже пані Сіммонс. 

Українським військовим потрібні не просто високі виплати: їм потрібні прозорі можливості кар’єрного зростання, щоб була викорінена корупція в частині оборонних закупівель.  

Щодо гарантій безпеки для України до вступу в НАТО, то пані посол вважає правильним вести дискусію щодо того, якими вони мають бути.

«Я також вважаю правильним те, що нам усім разом потрібно буде визначити, який вигляд вони матимуть. Зокрема, чи стосуватимуться зброї, чи забезпечення того, щоб Україна просто стала надто складною для вторгнення в майбутньому з точки зору її власних можливостей, чи безпекових гарантій політичного плану. Формальна частина все ще обговорюється. Але немає сумніву, що ми зараз підтримуємо розмову в принципі», – каже Сіммонс.

Нещодавно глава Мюнхенської конференції з безпеки (MSC) Крістоф Хойсген заявив: питання членства України в НАТО більше не повинно викликати ні в кого сумнівів у Європі, оскільки Росія змінила правила гри.  

Раніше Чехія підтвердила, що підтримає членство нашої країни в Північноатлантичному альянсі. 

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що ймовірність застосування Росією ядерної зброї залишається низькою. Однак у НАТО все одно розглядають можливі ризики та серйозно сприймають загрозу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: