Акт тероризму. Що відомо про ракетний удар по Вінниці (фото, відео)

Акт тероризму. Що відомо про ракетний удар по Вінниці (фото, відео)
Три російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями
фото: ДСНС

Наразі госпіталізовано 66 людей, у тому числі три дитини

Вдень у четвер, 14 липня, Росія завдала серію ракетних ударів по Вінниці. Цілями стали цивільні об'єкти в центрі міста. Російські ракети влучили у будівлі з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також розташовані неподалік житлові будинки.

Три-чотири вибухи пролунали у Вінниці близько 10:45, приблизно через пів години після оголошення повітряної тривоги. Згодом міська та обласна влада підтвердила влучання ракет у цивільні об'єкти.

Станом на 22:00 відомо про 23 загиблих, із них три дитини. 117 осіб звернулися за допомогою. Також повідомляється, що госпіталізовано 66 людей, у тому числі три дитини. У важкому стані перебувають 34 особи, п’ять осіб у критичному стані. Триває пошук 39 осіб, зв’язок з якими відсутній.

Сьогодні у Вінниці та області – день жалоби за загиблими під час російського ракетного удару.

Понад 300 рятувальників ліквідовували наслідки, до роботи було залучено більше ніж 30 одиниць техніки.

Жертвою ракетного удару стало немовля. ДСНС опублікувало шокуючі фото дитячого візочка, в якому був малюк.

Під час ракетних обстрілів Вінниці загинула маленька дівчинка Ліза, за життя її мами Ірини зараз борються медики.

Росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами «Калібр», запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Працює «гаряча лінія» для пошуку людей після обстрілу центру міста.

За попередніми даними голови Національної поліції України Ігоря Клименка, російські ракети влучили в будівлю з офісними приміщеннями в одному з центральних і людних у цей час районів Вінниці. Від ударів постраждали також розташовані неподалік житлові будинки.

На місці «прильотів» виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку, де загорілися близько 50 автомобілів.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Станом на 12:15 рятувальники повідомляли про 12 загиблих. Станом на 11:00 заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляв про вісьмох загиблих, серед яких маленька дитина.

Європейський Союз обіцяє, що усі винні у військових злочинах в Україні будуть притягнуті до відповідальності.

Зазначимо, російські телеграм-канали вже поширили фейкову інформацію, що російські ракети влучили не в центр мирного міста, а «у військову частину».

ОНОВЛЕНО

Перша леді Олена Зеленська повідомила що маленька Ліза, що загинула під час ракетного удару у Вінниці, брала участь у запису відео до різдвяних свят.

У мережі з’явилося відео з камер спостереження, які зафіксували момент вибуху російської ракети у Вінниці.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників конференції в Гаазі щодо відповідальності Росії за злочини в Україні. Під час своєї промови український лідер розповів про сьогоднішню ракетну атаку росіян на Вінницю.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: