Палкий поцілунок та міцні обійми. Як пройшла зустріч Папи Римського та Еманнуеля Макрона

Палкий поцілунок та міцні обійми. Як пройшла зустріч Папи Римського та Еманнуеля Макрона

На завершення зустрічі Макрон і Франциск І обмінялися поцілунками.

Очільник Франції Еманнуель Макрон у вівторок, 26 червня, мав довгу зустріч із очільником Святого престолу Франциском І

Переговори тривали майже годину в папській бібліотеці в Апостольському палаці в Ватикані. Це в два рази більше, ніж в середньому триває зустріч президента Франції із главами інших держав, пише Reuters.

Після розмови президент Франції подарував Папі Римському примірник книги 1936 року «Щоденник священника країни». Франциск подякував за подарунок і відзначив, що перечитував цю книгу багато разів.

Зі свого боку Папа Римський подарував очільнику Франції медальйон, де зображується святий Мартін Турський, який жив в 4 столітті нашої ери. На завершення зустрічі Макрон і Франциск І обмінялися поцілунками.

Очікується, що Ватикан опублікує заяву, де буде викладено деталі зустрічі і предмети обговорення.

Два місяці тому Макрон закликав до міцніших зв’язків між Францією і католицькою церквою. Цим він викликав хвилю протестів, зважаючи на закон 1905 року, яким держава і церква були розділені. Сам Макрон виріс в сім’ї атеїстів і лише в 12 років сам попросив охрестити його в католицькій церкві.  

Нагадаємо, 23 травня українські військові взяли участь в загальній аудієнції Папи Римського на площі Святого Петра у Ватикані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: