Чубаров пояснив, чому Україна видала ФСБ Тумгоєва

Чубаров пояснив, чому Україна видала ФСБ Тумгоєва

ГПУ 12 вересня передала ФСБ Росії добровольця з Кавказу Тимура Тумгоєва

Сьогодні, 17 вересня, о 12.30 у прес-центрі «Главкому» відбулась прес-конференція на тему: «Україна видала Росії біженця, учасника ООС Тимура Тумгоєва на запит ФСБ, всупереч міжнародним зобов'язанням України».
Учасники:
  • Рефат Чубаров, Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат;
  • Борис Захаров, керівник проекту Харківської правозахисної групи;
  • Анвар Деркач, голова правління асоціації мусульман-переселенців «Азан».

12 вересня 2018 за наказом Генеральної прокуратури України в порушення національного законодавства та міжнародних зобов’язань держави у галузі прав людини був екстрадований до РФ біженець з Росії Тимур Тумгоєв, захисник України, боєць батальйону ім. Шейха Мансура, видачу якого вимагав призупинити Комітет ООН з прав людини до закінчення розгляду його заяви Комітетом.

Правозахисні організації звернулися до Президента України та керівників правоохоронних органів з вимогами: провести розслідування обставин видачі Тумгоєва, відсторонити від виконання повноважень на час розслідування заступника Генерального прокурора Євгена Єніна, який підписав доручення на затримання та фактичну передачу Тумгоєва до РФ, а також офіційно вимагати від РФ негайного встановлення місцеперебування Тимура Тумгоєва, інформування про стан його здоров’я та умови тримання.

Трансляцію дивіться тут:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: