Штучний інтелект може ставить під загрозу вибори у Британії – Reuters

Штучний інтелект може ставить під загрозу вибори у Британії – Reuters
У Центрі кібербезпеки заявили, що штучний інтелект спрощує поширення дезінформації
фото ілюстративне

Британія побоюється, що Китай стане домінувати в кіберпросторі

Технологія штучного інтелекту, що швидко розвивається, ставить під загрозу проведення виборів до британського парламенту, які мають відбутися наприкінці 2024 – на початку 2025 року. Про це пише Reuters із посиланням на звіт британського Національного центру кібербезпеки.

Там попередили, що штучний інтелект спрощує поширення дезінформації, зокрема, завдяки підробленим відео та «гіперреалістичним ботам».

Видання пише, що «старомодний» метод голосування в Британії «за допомогою олівця й ручки» ускладнює хакерам завдання зірвати його. Утім, стверджують у звіті Національного центру кібербезпеки, розвиток ШІ полегшить поширення дезінформації під час виборчої кампанії.

Також у документі наголосили на тому, що «ворожі країни та їхні проксі» посилюють кібератаки проти Великої Британії, і їх стає складніше відстежувати.

Зокрема, минулого року британські кіберфахівці спостерігали «появу нового класу кіберсупротивників», які прихильно ставились до вторгнення росії в Україну й мали ідеологічну, а не фінансову мотивацію, йдеться у звіті.

Крім того, посилення Китаю як технологічної наддержави там назвали «визначальним викликом для безпеки Великої Британії».

«Ми ризикуємо, що Китай стане домінувати в кіберпросторі, якщо наші зусилля з підвищення стійкості до кіберзагроз та розвитку наших можливостей не витримуватимуть потрібного темпу», – стверджують фахівці у документі.

Раніеш понад вісім тисяч письменників поскаржилися на штучний інтелект.

Також повідомлялося, що штучний інтелект може становити загрозу глобальному миру та безпеці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: