Хакери зламали сервісну систему компанії РФ, яка надавала послуги «Роснефти»

Хакери зламали сервісну систему компанії РФ, яка надавала послуги «Роснефти»
Хакери знищили сотні терабайт даних, 390 віртуальних серверів і робочі станції компанії «Галактика ЕАМ»
фото з відкритих джерел

Міжнародна хакерська група Head Mare отримала доступ до внутрішніх серверів російської компанії «Галактика ЕАМ»

Хакери угрупування Head Mare зламали сервісну систему, яка обслуговувала російські залізниці (РЖД) і «Роснефти». У документах виявлено паролі та службову документацію. Про це повідомила хакерська група Head Mare на своїй сторінці в мережі X.

Міжнародна хакерська група Head Mare отримала доступ до внутрішніх серверів російської компанії «Галактика ЕАМ» та розмістила злиті дані у відкритий доступ. Завантажити їх можна тут.

Зокрема, хакери знищили сотні терабайт даних, 390 віртуальних серверів і робочі станції компанії «Галактика ЕАМ».

Зазначимо, корпорація «Галактика» – російський розробник платформи цифровізації для великих підприємств, холдингів та державних корпорацій та бізнес-додатків із планування та управління виробництвом і виробничими активами. Офіси та центри розробки «Галактики» знаходяться в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Мінську та Алмати. Партнерська мережа корпорації налічує понад 200 компаній, основні з яких: «Роснефть», «Транснефть», «Ростех», «Роскосмос», «РЖД», «Газпром», «ФСК ЕЭС», «Росатом», «Уралвагонзавод», «РЭА», «Высокоточные комплексы», «КБП», «Росэлектроника», «НПО Энергомаш», «Алмаз Антей».

Раніше хакери з допомогою СБУ зламали сайт Міністерства праці та соцзахисту РФ. Операцію здійснювало українське хакерське угрупування «Blackjack» спільно з кіберфахівцями СБУ.

Нагадаємо, військові хакери провели акцію до дня військ радіаційної та хімічної безпеки РФ і уразили сайти, які використаються російськими військовими.

Також українські хакери зламали базу даних найбільшого банку Росії.

До слова, сайти виставки-форуму «Росія» зазнали масованої хакерської атаки з території України та західних країн.

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста опублікував перші в історії правила війни для хакерів. Поштовхом до складання цих правил стала війна Росії проти України, під час якої багато хакерів зайнялися «бойовими діями» в інтернеті. Загальний зміст восьми правил полягає в тому, щоб не змішувати військові та цивільні цілі та не бити по останніх. Однак хакерські групи, з якими зв'язалася BBC, сказали, що виконувати ці правила, принаймні в повному обсязі, не зможуть і не хочуть.

Читайте також: Військові кібери зробили особливий «подарунок» російським зв'язківцям

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: