Роботи-дружини Ілона Маска: продуманий фейк «взірвав» мережу

Роботи-дружини Ілона Маска: продуманий фейк «взірвав» мережу
За допомогою нейромережей були створені фото, де Ілон Маск «танцює» з роботами-жінками
фото з відкритих джерел

Мережею ширилась інформація, що інноваційного робота можна бути придбати вже у вересні 2023 року

Мережу облетіла інформація, що робот-дружина, розроблений компанією Tesla мільярдера Ілона Маска, побачить світ вже у вересні 2023 року. Проте це виявилося фейком, стверджують журналісти телеканалу «France 24».

ЗМІ опублікували інформацію, що компанія Маска знаходиться на фінальній стадії створення Robot Wife, а світ побачить технологічну інновацію вже у вересні цього року.

Robot Wife нібито буде працювати на батарейках впродовж менструального циклу, а потім заряджатись близько трьох днів. Середній час роботи робота – близько одного місяця. Користувачі мережі бурхливо відреагували на те, що для сексу з дружиною-роботом потрібно буде використати пароль або відбиток пальця, а в майбутньому роботів можна буде використовувати вдома для таких завдань, як приготування їжі, косіння газону та догляд за людьми похилого віку. Вони навіть можуть стати «друзями» для своїх власників, повідомляли ЗМІ.

Штучний інтелект створив фото, де Ілон Маск нібито танцює із жінкою-роботом
Штучний інтелект створив фото, де Ілон Маск нібито танцює із жінкою-роботом
фото з відкритих джерел

Проте, як дізналися журналісти, зображення танцю Ілона Маска із жінками-роботами виявилися згенерованими штучним інтелектом. Побачити неточності картинки можна неозброєним оком. Так в однієї із жінок-роботів помітні нечіткі контури пальців на руці, адже мережа не вміє детально промальовувати руки людини.

Штучний інтелект не зміг точно намалювати руки дівчини
Штучний інтелект не зміг точно намалювати руки дівчини
фото з відкритих джерел

Насправді людству ще далеко до створення роботів такого рівня. Компанія Ілона Маска працює над створенням роботів, але їх випуску доведеться ще почекати.

Нагадаємо, що компанія Tesla розкрила нові подробиці щодо свого людиноподібного робота Optimus, який був анонсований Ілоном Маском під час Tesla AI Day у 2021 році.

Інженери компанії продовжують активну розробку проєкту. Наразі робот вже вміє ходити, хоча досить повільно. Крім того, Tesla Bot тепер здатний розпізнавати та брати предмети в руки, а також сортувати їх.

Робот був оснащений пристроєм для управління крутним моментом двигуна, а також отримав датчики для виявлення та запам'ятовування навколишнього середовища. Крім того, завдяки штучному інтелекту робот здатний відтворювати людські рухи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: