Рада дозволила реєстрацію авто з правим кермом, проте не всім

Рада дозволила реєстрацію авто з правим кермом, проте не всім
На час воєнного стану і трьох місяців після його скасування військовослужбовці можуть вільно використовувати авто з правим кермом
фото ілюстративне

Чинний закон України про дорожній рух забороняє використання транспортних засобів з правим розташуванням керма

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9238, який легалізує автомобілі з правим кермом в Силах оборони України. За нього проголосували за основу і в цілому 279 народних депутатів. Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.

Чинний закон України про дорожній рух забороняє використання транспортних засобів з правим розташуванням керма.

Депутати вирішили, що на час воєнного стану і трьох місяців після його скасування військовослужбовці можуть вільно використовувати такі автомобілі під час виконання службових обов'язків.

«Сили оборони України мають нагальну потребу в автомобілях, здатних долати бездоріжжя, а також мають високу прохідність та хорошу маневровість. Це, зокрема, пікапи, позашляховики, мікроавтобуси, та різноманітні спецавтомобілі. Велику кількість автомобілів з відповідними технічними характеристиками можна придбати у Великобританії, але з огляду на лівосторонній рух у цій країні, вони мають праве розташування керма», – йдеться в пояснювальній записці.

Ухвалений закон дозволить вільно їх імпортувати для передання військовим формуванням.

До слова, в Україні хочуть заборонити купувати авто боржникам за послуги Житлово-комунального господарства. Це передбачає новий урядовий законопроєкт №9363.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: