Німецький автовиробник може купити китайського розробника автопілотів

Німецький автовиробник може купити китайського розробника автопілотів

Volkswagen хоче купити у Huawei підрозділ, що займається технологіями для безпілотних авто

Компанія Huawei переживає лихоліття через американські санкції. Виробнику навіть довелося продати свій бренд Honor, щоб він зміг розвиватися далі як незалежна компанія. Тепер у мережі з'явилася інформація про можливу купівлю підрозділу, який займається розробками для безпілотних автомобілів.

У новому звіті вказується, що німецький автовиробник Volkswagen веде переговори з Huawei про можливе придбання цього підрозділу. Нагадаємо, Huawei не випускає свої автомобілі (хоча були й такі чутки), але успішно розробляє технології для безпілотних транспортних засобів. Відповідний підрозділ — це підприємство, що швидко розвивається, яке значною мірою спирається на багаті технології і запатентовані продукти Huawei для розвитку автономного водіння.

Очікується, що сума угоди становитиме кілька мільярдів євро, кажуть джерела. Але ні Huawei, ні Volkswagen поки ніяк не коментують цю інформацію.

Але угода може бути корисною для обох сторін. Huawei не може продовжувати повноцінну роботу через санкцій, а Volkswagen також прагне домінування в області електромобілів і безпілотних машин. Тим більше, що Китай залишається благодатним ґрунтом для бізнесу Volkswagen. Справді, у 2020 році це був найбільший ринок компанії, і перспективи залишаються оптимістичними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: