Водіям-екстремалам приготуватися. Рада готує великі штрафи за дрифт

Водіям-екстремалам приготуватися. Рада готує великі штрафи за дрифт
Право складати адмінпротоколи на водіїв-екстремалів законотворці хочуть закріпити за співробітниками Нацполіції
фото: depositphotos.com

Пропонується ввести штраф до 17 тис. грн з позбавлення права керувати автівкою до одного року

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про запровадження адміністративної відповідальності за навмисне кероване занесення транспортного засобу (дрифтування). Про це повідомляє «Главком».

Авторами законопроєкту є Анатолій Бурміч і Валерій Гнатенко, котрі обралися від забороненої партії ОПЗЖ. Парламентарі ініціюють ввести нову 122-6 статтю Кодексу про адміністративні правопорушення («Навмисне кероване занесення (дрифтування) транспортного засобу»), яка передбачатиме певні санкції. Зокрема, якщо водій допустить порушення Правил дорожнього руху у вигляді дрифтування, доведеться заплатити штраф у розмірі 8,5 тис. грн. Якщо ж подібне повториться протягом року, тоді штраф буде вищим – 17 тис. грн. Плюс вводиться додаткове покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами від шести місяців до одного року.

(для перегляду – натисніть на документ)

Право складати адмінпротоколи на водіїв-екстрималів законотворці хочуть закріпити за співробітниками Нацполіції.

Крім цього, автори законопроєкту зауважили: водіям, котрі допустять навмисне занесення автомобіля, не вдасться уникнути покарання. Для цього у Кодексі про адміністративні правопорушення окремо буде прописано, що суди не зможуть застосувати до порушників статтю 22 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка звільняє від адмінвідповідальності за малозначність правопорушення.

«Існують випадки керування транспортними засобами у так званому дрифті. Такі дії здійснюються, зокрема, на територіях житлових масивів, парковках торгових центрів, що створює додаткову загрозу пішоходам, водіям інших транспортних засобів, порушує спокій громадян… Законопроєкт спрямований на посилення захисту учасників дорожнього руху від небезпечних дій водіїв, що здійснюють дрифтування, та посилення захисту людей від впливу шуму», – сказано у пояснювальній записці до законопроєкту.

Як повідомляв «Главком», у квітні у Києві поліцейські запросили на захід поціновувачів гучного автомобільного дрифту представників військового комісаріату, щоб ті роздали повістки.

Читайте також: Дрифт на Софійській площі у Києві: суд скасував арешт двох спортивних автомобілів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: