Ліга Європи. «Динамо» вириває вольову нічию в Римі у матчі з «Лаціо»

Ліга Європи. «Динамо» вириває вольову нічию в Римі у матчі з «Лаціо»
Фото: УЄФА

Кияни у драматичному поєдинку здобули собі комфортну перевагу перед матчем-відповіддю у Києві

У нинішньому році у Лізі Європи «Динамо» провело дві далеко не ідеальні зустрічі проти АЕКа. І греки, напевне, мають право казати, що вони повинні були проходити далі, бо створили більше моментів у протистоянні. Та як би там не було, а в 1/8 фіналу, завдяки м’ячу на виїзді, пройшли саме кияни. І в історії буде записано саме так. А наступним суперником «біло-синіх» став римський «Лаціо».

Зважаючи якраз на останні результати «Динамо» (а тут поразка від «Вереса» та важкі перемоги над «Олімпіком» і «Зорею»), букмекери вважали «Лаціо» фаворитом майбутніх поєдинків. Кияни ж перебували у статусі, як зараз прийнято казати, андердога. Вони вже показали з тим самим АЕКом, що можуть тримати потрібний рахунок протягом 90 хвилин.

На ідеальну гру у захисті та на 11 гладіаторів, як сказав сам Олександр Хацкевич напередодні, розраховували і тренерський штаб «Динамо», і прихильники як київського клубу, так і українського футболу загалом.

У свою чергу, наставник «біло-синіх» хитрував, коли на передматчевій прес-конференції казав, що не знає, кого випустить зі стартових хвилин. Особливо враховуючи, що на матчі з АЕКом і в Афінах, і в Києві виходив ідентичний склад. Втім, Хацкевич вирішив ризикнути і зробив ставку на молодь, випустивши у старті Микиту Бурду та Миколу Шапаренка. Так, у запасі залишився Хачеріді, залишився на лаві і Мораес. Місце у нападі тренер київського клубу довірив Бєсєдіну, який, забігаючи наперед, надій не виправдав. На інших позиціях склад віце-чемпіона України виглядав оптимально.

Щодо матчу, то перші 15 хвилин команди події не форсували. «Лаціо» на правах господаря більше володів м'ячем, «Динамо» ж у свою чергу більше акцентувалося на захисних діях. Перший гострий момент створили саме підопічні Індзагі, коли Андерсон після прострілу партнера пробив поруч з дев'яткою воріт Бойка. Надалі римляни створили ще кілька неприємностей обороні київського клубу: на 24-й хвилині Баста після обрізки Гармаша влучив у свого партнера по команді, а через хвилину Бурда в останній момент зняв м'яч з ноги Іммобіле, який вже готовий був забивати у порожні ворота.

250c48.Фото: УЄФА

Це і були найгостріші моменти у першому таймі, відверто кажучи, перша половина зустрічі була доволі нудною, однак це було на руку підопічним Хацкевича, які змогли витримати стартовий штурм доволі сильного суперника і не пропустили до перерви.

Інша справа другий тайм. Тут події розвивалися доволі стрімко, і вболівальники нарешті побачили справжній смак єврокубкових матчів. «Динамо» вже з перших хвилин другого тайму заволоділо ініціативою, а «Лаціо», так здавалося, ще був у роздягальні. Це логічно  вилилося у забитий гол від Циганкова: плутанина у карному Стракоши - Віктор не зміг першим дотиком пробити і вийшло так, що українець підробив собі м'яч під удар і забив п'ятою - 1:0. Втім, не встигли кияни відійти від успіху, як італійці хутко зрівняли рахунок, коли після передачі Андерсона вже за хвилину після голу Циганкова рахунок зрівняв Іммобіле.

Надалі команди таки заспокоїлися, однак тривало це недовго. На 62-й хвилині оборона киян нарубала дров, чим скористався Андерсон, який без проблем 1 на 1 переграв Бойка. На табло відновився паритет - господарі поля за якихось 13 хвилин повністю перевернули гру. Однак, кияни навіть після другого голу не втратили обличчя, а вже на 67-й хвилині рахунок міг зрівняти Пиварич, однак хорват, на відміну від Іммобіле, свій вихід 1 на 1 реалізувати не зміг...Після цього моменту Хацкевич кинув у бій Мораеса, який виправдав очікування головного тренера «Динамо» вже через 12 хвилин після виходу на поле: класний дальній удар бразильця не залишив жодних шансів Стракоші - 2:2.

Надалі гра проходила доволі рівно, «Лаціо» намагався таки вирвати перемогу, адже два пропущених голи вдома - це доволі болючий укол по амбіціях команди у матчі-відповідь. І римляни таки були близькими до перемоги, однак вже у доданий час Іммобіле з 11-метрів (не з пенальті) поцілив у стійку воріт Бойка. У підсумку 2:2, рахунок, який дає «Динамо» хороші шанси на вихід у чвертьфінал турніру. Чекаємо матч-відповідь у Києві.

Ліга Європи з футболу сезону-2017/18

1/8 фіналу

Перші матчі

«Лаціо» (Рим, Італія) – «Динамо» (Київ, Україна)  2:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Циганков (53), 1:1 - Іммобіле (54), 2:1 - Феліпе Андерсон (62), 2:2 - Мораес (79)

«Лаціо»: Стракоша, Мілінкович-Савич, Раду, Мурджа (Пароло, 74), де Врей, Лукаку, Лукас, Баста (Габаррон, 74), Андерсон, Воллас (Нані, 85), Іммобіле

«Динамо»: Бойко, Пиварич, Кадар, Бурда, Кендзьора, Буяльський, Шапаренко (Мораес, 67), Морозюк, Циганков, Гармаш, Бєсєдін

Попередження: Пиварич (36), Мурджа (63), Кадар (69), Гармаш (70), Мілінкович-Савич (71), Лукаку (81), Бойко (90)

Вилучення: Гармаш (після фінального свистка)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Микола Шапаренко вийде у старті. Фото: ФК Динамо
«Лаціо» - «Динамо»: Шапаренко та Бурда вийдуть у старті, Хачеріді залишився в запасі
Віктор Циганков. Фото: 1927.kiev.ua
Футболіст «Динамо» налаштовується на матч з «Лаціо» за допомогою цитати із «Зоряних війн»
Мілінкович-Савич. Фото: Getty Images
«Лаціо» оголосив заявку на матч з «Динамо» в 1/8 фіналу Ліги Європи
Фото: ФФУ
Тренерський штаб збірної України побуває на єврокубкових поєдинках «Динамо» і «Шахтаря» в Римі
Команда Першої ліги підписала угоди з двома футболістами, один з яких грав за «Динамо»
Команда Першої ліги підписала угоди з двома футболістами, один з яких грав за «Динамо»
Сергій Ребров. Фото AFP
Італійські журналісти осоромилися, вказавши, що «Динамо» досі тренує Ребров (фотофакт)
Олександр Алієв
Скандальний екс-гравець «Динамо» Алієв порадив забути про Ярмоленка
Андрій Шевченко з помічниками. Фото ФФУ
Шевченко ігнорує матч «Динамо» у Лізі Європи, але відвідає гру «Шахтаря» з «Ромою»
Стало відомо, коли «Шахтар» і «Динамо» зіграють матчі 24-го туру Прем'єр-ліги
Стало відомо, коли «Шахтар» і «Динамо» зіграють матчі 24-го туру Прем'єр-ліги
Дата публікації новини: