Збірна Франції виграла жіночу естафету на етапі Кубку світу в Рупольдингу, українки за межами топ-10

Збірна Франції виграла жіночу естафету на етапі Кубку світу в Рупольдингу, українки за межами топ-10
Збірна Франції виграла жіночу естафету на етапі Кубку світу в Рупольдингу

Жіноча збірна України провалила естафету на п'ятому етапі Кубку світу з біатлону

У суботу, 19 січня, в німецькому Рупольдингу відбулася жіноча естафета в межах п'ятого етапу Кубку світу з біатлону.

На жаль, збірна України у складі Анастасії Меркушиної, Валентини Семеренко, Юліїї Журавок та Віти Семеренко не змогла поборотися за високі місця, показавши лише 15-й результат.

Втім, починалося все для нашої команди непогано. Сильний етап провела Анастасія Меркушина, яка потрохи набирає форму. Саме вона бігла на першому етапі, показавши чисту і швидку стрільбу, також не програвала Настя ходом, відігравши у підсумку чотири позиції (українки мали дев'ятий стартовий номер). Валя Семеренко прийняла естафету п'ятою, але вже із самого початку почала втрачати позиції. 

На лежці Семеренко використала перший додатковий патрон у цій гонці для України, однак змогла закрити всі мішені. У підсумку вона втратила ще кілька позицій, втім, трималася у топ-10. На стійці Валя використала вже два додаткових патрони. Ще кілька позицій було втрачено, багато наша спортсменка програла і ходом, тому передала естафету Юлії Журавок 13-ю. 

Молода надія українського біатлону, на жаль, опустила нашу команду ще нижче. Юлія дуже програвала суперницям ходом, врятувала лише бездоганна робота на вогневих рубедаж - два нулі без використання додаткових патронів, втім, відставання від лідерів було вже більше трьох хвилин, а естафету Журавок передала лише 17-ю. Віта Семеренко, яка бігла останній етап, змогла відіграти дві позиції. Могла наша збірна бути трохи вище, бодай ближче до топ-10, але на стійці Семеренко використала три додаткових патрони, фінішувавши у підсумку лише 15-ю.

Перемогу ж у гонці здобула команда Франції. Боротьба за подіум тривала до самого фінішу, а перевага Анаїс Шевальє над норвежкою Марте Олсбю Ройзеланд склала всього 11 секунд. Знову підвела робота на вогневих рубежах Німеччину, яка у підсумку стала третьою, відставши від Норвегії на 23,4 секунди.

Кубок світу з біатлону сезону-2018/19

Етап у Рупольдингу, Німеччина

Естафета, жінки

1. Франція (0 + 4) - 1:09:27,7
2. Норвегія (0 + 7) +11,5
3. Німеччина (0 + 9) +23,4
4. Швеція (0 + 9) +1:29,0
5. Росія (0 + 14) +1:45,2
6. Словаччина (1 + 7) +1:57,6
...
15. Україна (0 + 7) +3:56,7

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: