В українській футбольній Прем’єр-лізі оголосили умови відновлення сезону

В українській футбольній Прем’єр-лізі оголосили умови відновлення сезону
Євген Дикий підкреслює, що футболісти залежать від уряду
Фото - UA-Футбол

Розпочати футболісти мають із обов’язкового тестування

Виконувач обов’язки президента Прем’єр-ліги за відсутності президента Томаса Ґрімма, виконавчий директор Євген Дикий, розповів про те, як чиновники готують поновлення змагань в українському футболі та що ще залишається зробити.

Функціонер зокрема підтвердив, що 12 по 17 травня має відбутися тестування гравців, тренерів, працівників клубів і суддів.

«Українська асоціація футболу буде звертатися до міністерства, щоб ці тести мали прийнятну ціну, - каже пан Дикий у коментарі програмі «Великий футбол». – Ціна варіюється – 500 гривень, є дві тисячі гривень, є п’ять тисяч. Обов'язково повинен бути єдиний протокол. Є протокол Бундесліги. Спільно з УАФ працюємо над тим, щоб впровадити свій протокол, який буде обов'язковий для усіх матчами чемпіонату. Будуть єдині вимоги також і до тестування. Тільки в разі негативного результату буде «зелене світло», щоб могли футболісти взяти участь в матчі.

За словами пана Дикого, оприлюднений напередодні календар відновлення змагань – поки робочий проект.

«Ми чекаємо на зворотний зв'язок від клубів, - говорить виконавчий директор УПЛ. - Всі сприймають з оптимізмом, всі хочуть повернутися і приступити до матчів. Деякі клуби кажуть, що навіть добре, що є такий щільний графік. Можливо, будуть труднощі з транспортним сполученням. Якщо клуб їде зі Львова до Маріуполя, а по дорозі у нього буде матч в Києві, то їм навпаки прийнятно, що буде матч на тижні».

Євген Дикий стверджує, що УПЛ і УАФ залежать від рішення уряду. Якщо 12 травня відбудеться послаблення карантину, то буде змога приступити до повноцінного тренувального процесу.

«Тоді стане зрозуміло, що матчі можуть відбуватися, звичайно, без глядачів. Тоді 30 травня стартує догравання чемпіонату», - підсумовує Євген Дикий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: