Українську спортсменку, яка в останні роки проживала у Росії, судять за держзраду

Українську спортсменку, яка в останні роки проживала у Росії, судять за держзраду
Дар'я Мастікашева

Дар'я Мастікашева чекає вироку суду, перебуваючи у СІЗО

Громадянка України, триразова чемпіонка країни та срібна призерка юніорської першості Європи з тхеквондо Дар’я Мастікашева звинувачується у державній зраді за статтею 111 Кримінального кодексу України.

Мастікашеву затримали 15 серпня 2017 року люди в масках і, як стверджують її правозахисники, відвезли у невідомому напрямку, після чого катували.

Понад рік спортсменка перебуває у СІЗО у Дніпрі. Їй загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна, повідомляється на YouTube-каналі об’єднання «Успішна варта».

Сама Мастікашева всі звинувачення у державній зраді відкидає та заявляє, що вона ніколи не порушувала закон.

«Може, якісь життєві аспекти, звичайно, я поміняю, але вони будуть стосуватися більшою мірою сфери діяльності. А так, напевно, нічого не поміняю. Все у мене залишиться, як і раніше», - прокоментувала Дар’я запитання про те, що вона змінить, якщо її звільнять з-під варти.

Зауважимо, що з 2013 року спортсменка живе у Москві, де має посвідку на проживання.

У Москві Дар'я навіть керувала спортивною громадською організацією «Золота ліга», яка, як стверджується в інтернеті, сприяє розвитку дитячого та юнацького спорту у провінції

Окрім того, зазначається, що вона є цивільною дружиною колишнього керівника охоронного агентства, яке надавало послуги Борису Березовському, а нині аналітика Сергія Соколова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: