Український баскетболіст розповів, як йому грається в єдиному у час пандемії турнірі в світі

Український баскетболіст розповів, як йому грається в єдиному у час пандемії турнірі в світі
Ігор Зайцев може здобути екзотичний титул
Фото із соцмереж

Завтра Ігор Зайцев може стати чемпіоном Тайваню. Про це він розповів російському ЗМІ

Колишній форвард збірної України з баскетболу Ігор Зайцев близький до того, щоб стати чемпіоном Тайваню з баскетболу. Наразі його клуб «Тайвань Бір» грає у фінальній серії плей-оф проти «Юлона» з рахунком 3:3.

«Пивовари» вели 3:1, але двічі програли. Зокрема в матчі, який відбувся 28 квітня. «Тайвань Бір» поступився 81:99, а Зайцев за 30 хвилин на майданчику набрав 15 очок (6/9 двоочкових, 1/7 триочкових), зробив 10 підбирань (2 в атаці), 3 передачі, 1 перехоплення, 2 блок-шоти. Це найкращий результат в команді.

Володар титулу визначиться 30 квітня. А поки Зайцев дав інтерв’ю пропагандистському російському ЗМІ РИА-Новости. У ньому Ігор поміж іншого розповів, як йому грається в єдиному в світі не зупиненому через пандемію коронавірусу баскетбольному турнірі. При цьому сам гравець вражений тим, наскільки великою є увага до матчів.

«Я в приємному шоці. Зараз усі на карантині, а ми граємо, - каже Зайцев. - Правда, уваги до ліги стало так багато, що не по собі навіть якось. Мені вже телефонують з Іспанії, Польщі, Угорщини – усі запитують, що відбувається у нас. За два сезони жодного разу мені ніхто не дзвонив, не цікавився, як справи, а тут – стільки уваги.

Глобальної паузи у чемпіонаті Тайваню не було, тільки в кінці березня чемпіонат призупинили на тиждень. Уже місяць ми граємо, правда, без глядачів і не в самому Тайбеї, а в передмісті. Повернувшись, ми зіграли за сім днів шість ігор, після чого повернулися до звичайного графіку.

Щасливий, що так відбувається, це ж моя улюблена робота. І хочеться, щоб всі грали, а не тільки я. З точки зору безпеки тут усе на вищому рівні. На вході у нас перевіряють температуру, обробляють руки антисептиком. Побоювань немає, що захворієш.

Найцікавіше, що на Тайвані Зайцев перебуває з дружиною і двома дітьми.

«На острові все як зазвичай, просто більше людей стали ходити в масках. Всього за весь час у нас зафіксовано трохи більше 400 випадків зараження. Транспорт ходить, метро ходить, всі заклади працюють, просто на вході тобі обов'язково заміряють температуру і обробляють руки. А так – усе спокійно. Бейсбольний сезон теж триває, вони тут бейсбол люблять сильно».

zaytsev4Ігор з дружиною

За словами баскетболіста, географічна близькість до китайського Уханя, звідки власне й почав ширитися коронавірус, зіграла тайванцям на руку.

«У нас заздалегідь була інформація, що в Ухані ходить вірус, - згадує Зайцев. - Ще дні за три-чотири до того, як Ухань закрили, нам вже тренер сказав, що треба бути обережними, мити руки, не ходити в людні місця. На острові усі заздалегідь були готові, тому вчасно закрилися і убезпечили себе. Все абсолютно спокійно минуло для нас».

Назад в Україну Зайцев збирається летіти 1 травня, наступного після сьомого матчу серії дня. Каже, що сполучення є: «Літак, полетимо через Париж. На 29 і 30 квітня не було квитків, а на 1 травня – були. Сподіваюся, все гаразд буде».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: