Українська асоціація футболу оголосила тотальний карантин? Журналістів не пустили на матч лідерів Першої ліги

Українська асоціація футболу оголосила тотальний карантин? Журналістів не пустили на матч лідерів Першої ліги
Зі зрозумілих тільки УАФ причин на матч «Оболонь-Бровар» - «Інгулець» не допустили не лише глядачів, а й представників ЗМІ
Світлина - Футбол24

ЗМІ з допомогою маніпуляцій навколо епідеміологічної ситуації не допустили на гру «Оболонь-Бровар» - «Інгулець»

Користуючись епідеміологічною ситуацією в країні і пов’язаними з нею карантинними заходами, Українська асоціація футболу не допустила журналістів на центральний матч 27-го туру першої ліги чемпіонату України з футболу між «Оболонню-Бровар» і лідером турніру, клубом «Інгулець» з села Петрове на Кропивниччині. Зустріч розпочалася о 19:00 на київській «Оболонь-Арені». У Міністерстві охорони здоров’я від цих обмежень відхрестилися.

Будучи на гру акредитованими, за 45 хвилин до початку поєдинку кореспондент «Главкома» отримав дзвінок від прес-аташе клубу «Оболонь-Бровар» Олександра Кравченка. Він повідомив, що представникам ЗМІ доступ на гру закрив делегат Української асоціації футболу Леонід Ярмолинський. «Допущені тільки представники телеканалу-транслятора. Інші питання до пана Ярмолинського», - повідомив Олександр Кравченко.

Пан Ярмолинський на дзвінок «Главкома» відповів: «Це рішення – не моя забаганка. Воно прийняте згідно з вимогами медичного протоколу». На уточнюючі питання Леонід Михайлович відповідати не забажав.

Ситуація дивна ще й тому, що за добу до того на київському НСК «Олімпійський» відбувався поєдинок за участь у Лізі Європи між «Колосом» із Ковалівки і «Маріуполем».  На цю зустріч були допущені не лише ЗМІ, а й 25% глядачів від загального вмісту стадіону (згідно з офіційними даними, гру відвідали 5 070 вболівальників).

Щоб прояснити ситуацію, «Главком» зателефонував помічниці головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка Марії Іваник.

«Відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, допускати журналістів можна, –  каже пані Іваник. – Все інше – запитання до клубу і організаторів. Такого поняття як «медичний протокол» не існує. Є рекомендації головного санітарного лікаря».

Збагнути, чому Леонід Ярмолинський чи Українська асоціація футболу вирішили не допускати ЗМІ на матч «Оболонь-Бровар» - «Інгулець», складно. Зауважимо, що два тижні тому поєдинок «Інгульця» проти івано-франківського «Прикарпаття» завершився скандалом. Рефері матчу Іван Бондар прийняв низку помилкових рішень, які вплинули на результат зустрічі і допомогли «Інгульцеві» перемогти 1:0.

Леонід Ярмолинський – людина не дуже публічна, але в грудні 2016 року запам’ятався тим, що силоміць намагався не допустити до висвітлення подій на Меморіалі Балакіна журналіста телеканалу «2+2» Костянтина Андріюка. У той час пан Ярмолинський ще був лайнсменом, але вже був працівником Комітету арбітрів ФФУ/УАФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: