Три володарі «Золотого м’яча» просять Разумкова припинити тиск на керівника УАФ Павелка

Три володарі «Золотого м’яча» просять Разумкова припинити тиск на керівника УАФ Павелка
Андрій Шевченко, Олег Блохін та Ігор Бєланов
Фото - Фейсбук Ігоря Бєланова

Очільника Української асоціації футболу підозрюють у корупції

Видатні футболісти Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко, які в 1975-му, 1986-му і 2004 роках отримували «Золотий м’яч» найкращого футболіста Європи, звернулися до спікера парламенту Дмитра Разумкова з відкритим листом. У ньому легенди просять звернути увагу на інформаційну війну, яка ведеться проти Української асоціації футболу і її очільника Андрія Павелка.

Нагадаємо, що нещодавно агенція Associated Press оприлюднила інформацію, що найвищий футбольний чиновник України Андрій Павелко потрапив під приціл слідчих ФІФА та УЄФА у контексті витрати мільйонів доларів, які спрямовувалися на розвиток його національній федерації.

«Ми із сумом спостерігаємо, як протягом вже більш ніж двох років триває масштабна інформаційна війна проти Української асоціації футболу (далі – УАФ). Однією з головних тем для маніпуляцій в рамках цієї брудної кампанії стала державна програма з розвитку футбольної інфраструктури України, - йдеться у листі за підписом Блохіна, Бєланова і Шевченка. – Зі створенням наприкінці минулого року у Верховній Раді Тимчасової спеціальної слідчої комісії (далі – ТСК) ми сподівалися, що народні депутати у співпраці з правоохоронними органами вивчать всі аспекти реалізації цієї програми та дадуть чіткі відповіді на питання: чи мали тут місце зловживання, чи всі звинувачення на адресу УАФ були надумані.

Тому ми свідомо не коментували діяльність ТСК з моменту ії створення, щоб наша позиція не була розцінена, як тиск на членів ТСК Верховної Ради.

Ми щиро сподівалися, що півроку – достатній строк, щоб розібратися у проблемі. Однак, протягом шести місяців роботи ТСК склалося враження, що метою роботи комісії було не встановлення істини, а створення нового інструменту для маніпуляцій по цій темі.

Про це свідчать і останні заяви окремих народних депутатів, які ставлять політичні інтереси вище інтересів українського футболу. Маємо серйозні побоювання, що для декого важливіше саме існування такої комісії, як технології для нових маніпуляцій, а не об’єктивні результати її роботи.

Тому просимо вас за жодних обставин не допустити політизації роботи ТСК та виключити політику, як таку, з цього питання при розгляді пропозиції щодо продовження роботи комісії».

Зауважимо, що Блохін і Бєланов є працівниками УАФ, а кум Павелка Шевченко очолює національну збірну України з футболу. Під його керівництвом команда вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи, який мав відбутися влітку 2020-го, але зміщений на рік через пандемію коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: