«Спорт отямиться після коронавірсної кризи не раніше, ніж через два-три роки», - експерт

«Спорт отямиться після коронавірсної кризи не раніше, ніж через два-три роки», - експерт
Велика вірогідність, що цьогорічної Ліги чемпіонів не дограють
Фото - UEFA.com

Варіанти, за яких спорт поверне собі колишнє благополуччя

На думку експертів, опитаних «Главкомом», спорт у післякризовий період повернеться на колишній матеріальний рівень, але для цього знадобиться час.

«Це станеться не раніше, ніж через два-три роки. Якщо взяти Лігу чемпіонів чи Лігу Європи, то спонсори, які підтримують ці змагання, притримуються циклічності. Вони підписують контракти на три роки. Зрозуміло, що зараз крупні компанії як Nissan, UnikreditBank чи «Газпром» теж будуть сильно різати бюджети на маркетинг і рекламу, підтримку спортивних заходів. Після того, як згадані компанії зможуть вийти на докризовий рівень, повернеться й звична для останнього часу підтримка спорту», - вважає Андрій Пантюхов, нині директор компанії СЕАС-Україна, представництва словацької компанії Colosseo EAS (займається технічним забезпеченням спортивних об'єктів). Раніше фахівець був керівником інфраструктурних проектів у футбольному клубі «Динамо» (Київ) і начальником з роботи з корпоративними клієнтами на київському НСК «Олімпійський».

«Прогресуватимуть ті види спорту, які крокують у ногу з часом – переходять зокрема у віртуальну площину. Скажімо, Міжнародна федерація карате теж провела віртуальний турнір з ката (формалізована послідовність рухів, пов'язаних принципами ведення поєдинку з уявним опонентом або групою опонентів – «Главком»). Кожен атлет присилав індивідуально розроблений комплекс вправ, а судді в режимі реального часу, отримавши запис, завдяки електронній платформі виставляли оцінки. Людині не обов’язково виходити зі своєї домівки, щоб взяти участь у змаганнях», - так описує спортивне «завтра» Сергій Левчук, який очолював Федерацію карате України і Департамент спорту при Міністерстві культури, молоді і спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: