«Сплю на металевих балках». Арештована режимом Лукашенка спортсменка розповіла про умови утримання

«Сплю на металевих балках». Арештована режимом Лукашенка спортсменка розповіла про умови утримання
Олена Левченко представляла Білорусь на двох Олімпіадах
Світлина - Instagram Олени Левченко

Олені Левченко продовжили термін утримання

Сьогодні, 15 жовтня, в Мінську повторно засудили відому білоруську баскетболістку Олену Левченко. В ході засідання вона встигла розповісти про погані умови утримання в ізоляторі на Окрестина.

«В ізоляторі ставлять під загрозу стан мого здоров'я. Протягом останніх 13-ти діб я сплю не на матраці, який вилучили, а на холодних металевих балках. Також було вилучено постільну білизну. Два тижні не було гарячої води. Протягом усього цього часу не водили нас в душ. Також два тижні відключили злив у туалеті – це розсадник бактерій і мікробів. В останнє нас водили гуляти п'ять днів тому. Вся ця антисанітарія призвела до того, що у мене з'явилися воші. Загострилися мої старі захворювання – хребетні грижі», - наводить слова Левченко by.tribuna.com.

Левченко затримали 30 вересня. Спортсменку заарештували «за участь в масовому несанкціонованому заході». Сьогодні, 15 жовтня, вона повинна була вийти на свободу. Однак, як повідомляє портал «Белновости», вона залишиться під вартою, арешт продовжили ще на 72 години.

Олена Левченко – одна з найкращих баскетболісток в історії Білорусі. Вона виступала за збірну з 2001 року, двічі граючи в складі національної команди на Олімпійських іграх. У 2010-му зіграла в фіналі жіночої НБА і була визнана найкращою центровою чемпіонату світу.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: