Президент призначив державні стипендії топ-спортсменам та тренерам

Президент призначив державні стипендії топ-спортсменам та тренерам
Президент та Дарина Білодід
Фото - прес-служба голови держави

Володимир Зеленський підписав указ про призначення іменних стипендій олімпійцям

За перші місця на чемпіонатах світу Дарина Білодід, Ольга Харлан та Жан Беленюк отримають стипендію в розмірі 13 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Їх тренерам Віталію Киселиці (Беленюк), Світлані Кузнєцовій (Білодід) і Юрію Марченку (Харлан) призначено стипендії в розмірі 6,5 прожиткових мінімумів.

Прожитковий мінімум нині в Україні складає 2102 гривні і реально прожитковим не є, але у кратному вимірі вже складає доволі непогану суму. Тим більше, що з 1 липня - він виросте до 2197 гривень, а з 1 грудня - аж до 2270 гривень.

Українським спортсменам, які займали другі місця на чемпіонатах світу в 2019 році, призначено стипендії президента в розмірі 12 прожиткових мінімумів.

Бронзові призери чемпіонатів світу-2019 року отримають стипендії в розмірі 11 прожиткових мінімумів, а їх тренери - 5,5 прожиткових мінімумів.

Крім того, стипендії отримають переможці та призери європейських першостей. Серед них - дзюдоїст Георгій Зантарая, стрибун у воду Олексій Середа, боксер Олександр Хижняк.

Також Зеленський призначив стипендії молодим і перспективним спортсменам, а також їх тренерам за призові місця на чемпіонатах світу та Європи. Серед них - біатлоністка Катерина Бех, тенісистка Дарина Снігур та гімнаст Назар Чепурний. З повним списком стипендіатів можна ознайомитися на сайті голови держави.

Стипендії виплачуються з державного бюджету України.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: