Президент Прем’єр-ліги прогнозує, що трансляції українського чемпіонату з футболу стануть платними

Президент Прем’єр-ліги прогнозує, що трансляції українського чемпіонату з футболу стануть платними
Томас Ґрімм дав поради наступникові
Фото - ФФУ

Правда, реалізовувати задуми буде вже наступник Томаса Ґрімма

Наразі чинний президент української Прем’єр-ліги Томас Ґрімм розповів про наболілу теми з єдиним телепулом.

«Під час мого президентського терміну мета залишилася нездійсненною, але я сподіваюся, що мій наступник стане більш успішним в цьому питанні, - сказав пан Ґрімм в інтерв’ю офіційному сайту Прем’єр-ліги. – Наголошу ще раз: я наполегливо рекомендую, щоб УПЛ отримала єдиний пул, причому чим раніше, тим краще. Система медіапулу передбачає єдність, солідарність і спільні цілі.

Єдиний пул за умови переходу на платне телебачення також означає збільшення доходів. Керівники клубів і українські футбольні фанати повинні зрозуміти, як це зробили вболівальники в Англії, Німеччині, Іспанії, Італії, Франції, Швейцарії, що в безкоштовних трансляцій матчів немає майбутнього і перехід на платне телебачення є неминучим. Не існує альтернативи цьому переходу. Навіть трансляції змагань УЄФА перейшли з безкоштовного на платне телебачення в більшості країн. Чому? Тому що правовласники можуть заробляти набагато більше грошей. Лише модель платного телебачення гарантуватиме нашим клубам у майбутньому необхідний дохід, щоб інвестувати в розвиток молодих гравців, інфраструктури та не створювати занадто велику відстань від інших європейських клубів з більшими бюджетами.

Безкоштовний доступ до українського футболу може й повинен бути забезпечений за допомогою високоякісних оглядів і гайлайтів, які можуть транслюватися через деякий час на будь-яких каналах телебачення чи соціальних медіа.

Можливо, необхідно зробити більше ніж одну спробу в досягненні цієї мети, але я сподіваюся, що мій наступник старанно працюватиме над цим питанням. Твердо переконаний, що кожен наступний рік без медіапулу та системи платного телебачення буде втрачено з фінансової точки зору. УПЛ втратила шанс це зробити, починаючи з сезону-2019/2020. Але враховуючи те, що контракт із каналом «Футбол» усе ще охоплює наступні два сезони, теоретично можна розпочати процес створення єдиного пулу та переходу на платне телебачення в будь-який час, навіть починаючи із залишку сезону-2019/2020».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: