Прем’єр-ліга. «Шахтар» став чемпіоном, але так і не виграв у «Динамо» у чемпіонаті

Прем’єр-ліга. «Шахтар» став чемпіоном, але так і не виграв у «Динамо» у чемпіонаті

Кияни вдома в останньому турі здобули мінімальну перемогу

Поєдинок двох найкращих команд країни, який відбувся у межах останнього туру національної першості, цього разу не мав турнірного значення, оскільки гірники гарантували собі чемпіонство ще тиждень тому.

Проте гра вийшла цікавою та напруженою, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

За першу чверть години гравці «Шахтаря» завдали трьох ударів у площину воріт, найнебезпечніший з яких вдався Марлосу, але Бойко діяв напрочуд надійно.

А потім кияни повели в рахунку. Вербич переграв у повітрі захисників «гірників» після кутового і влучно пробив головою.

Гол у відповідь також відбувся після стандарту – 11-метровий, зароблений Кайоде (порушив правила Кадар), реалізував Марлос.

Незадовго до перерви команди обмінялися небезпечними моментами – Кайоде програв дуель Бойку, вийшовши з ним сам на сам, а Бєсєдін після ще одного кутового у виконанні Циганкова влучив у поперечину.  

У другому таймі швидкості дещо вщухли, але один зі спалахів «Динамо» приніс йому успіх. Циганков розігнав атаку, Кендзьора прострілив низом, і Хочолава зрізав м’яч у власні ворота.  

А на 75-й хвилині відбулася визначна для «Динамо» та всього вітчизняного футболу подія. На полі з’явився, вийшовши на заміну, Олег Гусєв. Як було анонсовано напередодні гри, цей поєдинок став останнім за «біло-синіх» для ветерана, за плечима якого 98 матчів у складі збірної України (13 голів).

Прем’єр-ліга України з футболу

Матч 32-го туру

«Динамо» – «Шахтар» – 2:1 (1:1)

Голи: 1:0 – Вербич (15), 1:1 – Марлос (22, пен), 2:1 – Хочолава (54, а/гол)

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Кадар, Миколенко, Бєсєдін, Шапаренко (Гусєв, 76), Буяльський (Сидорчук, 56), Бурда, Гармаш, Циганков, Вербич.

«Шахтар»: П’ятов, Додо, Кайоде, Коваленко (Нем, 64), Ракицький, Ісмаїлі (Матвієнко, 46), Патрік, Марлос, Дентіньо (Феррейра, 80), Степаненко, Хочолава.

Попередження: Кендзьора (44), Буяльський (52), Кадар (76), Сидорчук (84), Вербич (90+3) – Хочолава (48), Патрік (58), Матвієнко (88), Ракицький (89), Додо (90+3).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: