Поліція заарештувала главу НОК Бразилії у справі про підкуп голосів членів МОК

Поліція заарештувала главу НОК Бразилії у справі про підкуп голосів членів МОК
Карлос Артур Нузман

Карлоса Артура Нузмана підозрюють у підкупі голосів при виборі Ріо столицею Олімпіади-2016

Глава Національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Артур Нузман заарештований федеральною поліцією Бразилії у справі про підкуп при виборі господаря Олімпіади-2016 голосів членів Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Як повідомляє Folha de S.Paulo, у вересні поліція Ріо-де-Жанейро провела обшуки у будинку колишнього глави оргкомітету Ігор 2016 Нузмана у межах розслідування можливого підкупу голосів при виборі Ріо столицею Олімпіади-2016.

Разом з Нузманом був заарештований екс-директор НОК Бразилії Леонардо Гринер, який працював в оргкомітеті Ігор.

Як повідомляється, у межах операції «Нечесна рука» розслідується підкуп голосу тодішнього члена МОК і президента IAAF Ламіна Діака за 2 мільйони доларів, яку повинен був здійснити бізнесмен Артур Сезар Соареш де Менезес.

Передбачається, що Нузман був «містком» між урядом екс-губернатора штату Ріо-де-Жанейро Сержіо Кабрала, засудженого на 14 років за корупцію та відмивання грошей, і членами МОК.

Гринер зізнався, що він обговорював з де Менезесом спонсорство турнірів IAAF, яку очолював Діак. Зустріч була схвалена Кабралом.

Раніше бразильські ЗМІ повідомляли, що МОК отримав до старту змагань інформацію про те, що Ріо-де-Жанейро міг завоювати право проведення Олімпійських ігор 2016 року незаконним шляхом, проте внутрішнє розслідування щодо підозрюваних проведено не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: