Підсумки року для жіночої збірної України з футзалу

Підсумки року для жіночої збірної України з футзалу
Фото Павла Кубанова

У 2018-му жіноча футзальна команда виборола путівку на дебютний чемпіонат Європи

У певних аспектах рік, що минає, став революційним для футзалу. Так, УЄФА ухвалив рішення провести дебютну континентальну першість серед жінок – у лютому 2019-го Фінал чотирьох прийматиме Португалія.

«Синьо-жовтим» випала честь стати учасницями цієї історичної події. 15 лютого вони у півфіналі зустрінуться з господарками, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

У першій половині року нашою командою керував Тарас Шпичка. У лютому українки вирушили на Азорські острови, де провели два спаринги із місцевою збірною та Португалією.

У квітні ряд товариських матчів за участю «синьо-жовтих» прийняв Іран, що стало хорошою перевіркою для дівчат на тлі провідних азійських збірних.

У травні змінився наставник жіночої збірної України – посаду обійняв Олег Шайтанов.

Перші поєдинки під керівництвом нового тренера наша команда провела в Італії, де обмінялася перемогами з господарками.

Далі на жіночу збірну чекали найважливіші матчі у цьому році. У Черкасах відбулися поєдинки відбору на чемпіонат Європи за участю чотирьох збірних.

Втративши перевагу над Угорщиною у першому матчі, у наступній грі українки у вольовому стилі здолали Білорусь, і після розгромної перемоги над Казахстаном у заключному турі все ж вибороли путівку на континентальну першість.

Насамкінець, дві перемоги у спарингах зі Словаччиною в Ужгороді дозволили команді завершити рік у гарному настрої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: