Під тиском відомої атлетки тренерам повернули зарплату, а юним спортсменам дозволили тренуватися

Під тиском відомої атлетки тренерам повернули зарплату, а юним спортсменам дозволили тренуватися
Ольга Ляхова все ще не може повернутися зі збору в Кенії, але при цьому впливає на спортивні процеси в Україні
Фото - Фейсбук Ольги Ляхової

Ольга Ляхова раніше відстояла свої права, а тепер – юних спортсменів і їх тренерів

Реакція дворазової чемпіонки ІІ Європейських ігор, легкоатлетки Ольги Ляхової спонукала чиновників з тернопільської обласної державної адміністрації в особі головної освітянки краю Ольги Хоми змінити своє попереднє рішення і повернути юним спортовцям змогу тренуватися в умовах карантину. А їх тренерам і викладачам – отримувати за це повноцінну оплату.

«Главком» уже повідомляв, що управління освіти і науки Тернопільської ОДА рекомендувало своїм листом заборонити шкільним установам Зборівського району, включаючи спорт, займатися і тренуватися віддалено. Це означало, що тренери не могли відправляти дітям домашні завдання по інтернету. Крім того, тренерів-викладачів перевели на дві третіх від голого окладу.

На відверте порушення рекомендацій Кабміну відреагувала легкоатлетка Ляхова, яка нині хоч і представляє Кременчук на Полтавщині, але причетна до Тернопілля, оскільки є студенткою місцевого Національного економічного університету.

Після обурливого поста Ольги в «Фейсбуку» пані Хома, яка попри карантин нещодавно підіймалася на українську вершину Говерлу, змушена була поступитися попередніми вказівками і врешті повернула дітям змогу тренуватися віддалено, а їх вихователям – повноцінні, згідно зі штатним розписом оклади.

Зауважимо, що не так давно Ольга Ляхова змусила вибачатися президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула. За те, що ФЛАУ не відстояла її права отримувати президентську стипендію за бронзову нагороду чемпіонату Європи-2019.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: