Новий тренер жіночої збірної Санітра: Я не напрошувався, щоб усі біатлоністки тренувалися зі мною

Новий тренер жіночої збірної Санітра: Я не напрошувався, щоб усі біатлоністки тренувалися зі мною
Валентина Семеренко і Юлія Журавок працюватимуть з першою командою під керівництвом Юрая Санітри
Фото - XSport

Словацький фахівець пояснив, чому відразу чотири провідних спортсменки готуватимуться індивідуально

Три тижні тому виконком Федерації біатлону України затвердив на посаді головного тренера чоловічої і жіночої збірних України словацького фахівця Юрая Санітру, котрий раніше працював тільки з чоловіками.

Одночасно був оприлюднений і склад команд, який поведе підготовку до нового сезону. Цікаво, що в основній обоймі жіночої команди немає цілої групи біатлоністок, які теоретично можуть відігравати провідні ролі – олімпійські чемпіонки Юлія Джима та Олена Підгрушна, призерка чемпіонатів світу Анастасія Меркушина із сестрою Олександрою готуватимуться індивідуально. Чому так вийшло, пояснив сам тренер.

«Я не напрошувався до спортсменок, щоб вони тренувалися саме зі мною, - сказав пан Санітра в інтерв’ю XSport. - Хочу, щоб було взаєморозуміння в команді. В кінці сезону я зустрівся практично з усіма дівчатами, розповів їм про можливості готуватися зі мною.

На етапі Кубка світу в Контіолахті Джима і Підгрушна сказали, що будуть готуватися індивідуально. Решта спортсменjr проявили бажання працювати зі мною. Домовилися, що якщо мене призначать головним тренером, то будемо працювати разом.

Стосовно Катерини Бех, то спочатку була ситуація, при якій вона повинна була тренуватися з командою «Б». Але я зробив пропозицію її особистому тренерові Іллі Лопухову і президенту Федерації Володимирові Бринзаку, що бачу логічним включення Каті до складу основної команди. Бех – молода спортсменка, має хороший потенціал, і для неї буде краще, якщо вона зможе тренуватися разом з досвідченими дівчатами. Якщо розраховуємо на неї на Олімпіаді, то їй необхідно виконувати більше тренувальної роботи, щоб вона вже незабаром могла виступати на Кубку світу».

А ось стосовно Джими та Підгрушної Санітра наразі певності немає.

«В кінці сезону спортсменки сказали, що вони будуть готуватися разом з Урошем Велепецем, - каже тренер. – Намагався додзвонитися Урошу, але не зміг цього зробити, він не відповідає. Хотів почути його бачення, як і всіх особистих тренерів, з якими я спілкувався. Можу сказати, що з усіма спортсменками з моєї групи ми вже зробили крок вперед, а тому можливості якихось змін у складі я не бачу. Я хочу бути тренером всіх спортсменів, але потрібно також дивитися на стосунки між людьми, які працюють в команді. Так що це питання ми закрили і починаємо працювати в цьому складі».

Санітра ще сподівається, що в ході тренувального процесу до основної обойми приєднається Анастасія Меркушина.

«У нас була тренерська відеоконференція, на якій я мав нагоду почути аргументи Олега Меркушина (батька і тренера сестер Анастасії та Олександри – прим.), - говорить Санітра. – Я також висловив свою думку. Вважаю, що останні три роки Настя має регрес у фізичному плані, що негативно впливає і на стрільбу. Я сказав, що їм обов'язково потрібно вносити корективи в тренувальний процес. Сподіваюся, що у нас буде хороша комунікація зі спортсменкою і її тренером. Хочу, щоб вони відчували, що ми всі працюємо на загальний результат. Буду чекати від них всю необхідну інформацію про тренувальний процес. Також важливо, щоб він відбувався на найвищому рівні, щоб були створені всі необхідні умови. Якщо у Меркушиних буде бажання, то я не проти, щоб вони готувалися спільно з основною командою. Але потрібно розуміти, що у нас велика група біатлоністів, і потрібно правильно організувати весь цей процес, поважаючи права усіх спортсменів».

Нагадаємо, що нещодавно своє бачення розвитку команди під керівництвом Юрая Санітри в інтерв’ю «Главкому» висловив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: