«Не пам’ятаю, як мене туди завезли». Українського чемпіона госпіталізували після фінішу на чемпіонаті світу

«Не пам’ятаю, як мене туди завезли». Українського чемпіона госпіталізували після фінішу на чемпіонаті світу
Мар'яна Закальницького посадили на інвалідний візок і шпиталізували
Reuters

На щастя, з Мар’яном Закальницьким вже все гаразд

На чемпіонаті світу з легкої атлетики в Досі (Катар) чоловічі змагання зі спортивної ходьби на 50 кілометрів завершилися драматично для українця Мар'яна Закальницького.

Мар'ян – досвідчений боєць, чинний чемпіон Європи, але і він не витримав катарської спеки. Відразу після фінішу українець, який фінішував дев’ятим, впав знесилений і був терміново доставлений на інвалідному візку в лікарню. У нього піднялася температура до 40 градусів.

«Я прокинувся вже під крапельницею. Не пам'ятаю, як мене туди везли. Пам'ятаю, що у мене дуже піднялася температура і мене помістили в крижану ванну», - прокоментував те, що трапилося Мар'ян.

«Якщо до 20-го кілометра я потів, то потім взагалі припинилося потовиділення. Я йшов сухий. Після 30-го кілометра вже навіть думав про те, а чи не краще буде зійти, але не міг собі цього дозволити. Розумів, що суперники попереду можуть «посипатися» і є шанс зачепитися за вісімку», - цитує Закальницького прес-служба Федерації легкої атлетики України.

У підсумку він посів дев'яте місце. На щастя здоров'ю спортсмена уже нічого не загрожує.

«Я нереально сильно люблю 50-ку. Але після того, що було сьогодні, вже і я подумала: а може ну її, ось ТАКУ 50-ку? The biggest drama I’ve ever seen. Щоб це зрозуміти, це потрібно побачити (особливо те, що було після фінішу). Але краще такого не бачити», - написала у себе в «Фейсбуку» прес-аташе Федерації легкої атлетики Ольга Ніколаєнко, яка спостерігала за всім, що відбувалося з Мар’яном, на власні очі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: