На Київщині захистили від самозахоплення унікальний легкоатлетичний об’єкт

На Київщині захистили від самозахоплення унікальний легкоатлетичний об’єкт
Васильків може стати одним із центрів легкоатлетичних метань
Світлина із соцмереж

Очікується, що найближчим часом розпочнеться реконструкція бази підготовки метальників

Одна з небагатьох повноцінних баз для підготовки метальників в Україні, яка знаходиться у Василькові на Київщині, збережена для спорту.

Усі юридичні тонкощі, котрі тривалий час слугували яблуком розбрату, вдалося узгодити на зустрічі за участю головного тренера збірної України з метань Максима Островського з мером міста Володимиром Сабадашем, начальницею освітнього відділу Василькова Лілією Козак, депутатом міськради Володимиром Твердохлібом, директором Київського обласного Центру олімпійської підготовки Василем Наумчуком та тренером Васильківської ДЮСШ, учасником Олімпійських ігор-2008 з метання молота Ігорем Тугаєм.

«Два роки ми боролися за збереження унікального, одного з трьох подібних в Україні сектора з легкоатлетичних метань у Василькові, - розповідає Максим Островський прес-службі Федерації легкої атлетики України. – Він з’явився ще на початку 2000-х років. Але через те, що він не був закріплений кадастровим номером як спортивна споруда, на його територію розпочався певний тиск – поруч в садовій зоні пішло самозахоплення землі під будівництво, і хтось поклав око і на метальний центр.

Разом з олімпійцем Ігорем Тугаєм, який є уродженцем Василькова, Комісією атлетів, спортсменами-метальниками, ФЛАУ, за підтримки ЗМІ ми не одноразово звертали увагу на цю проблему. І нарешті вдалося досягти результату. Сектор для легкоатлетичних метань за сприяння директора Київського обласного центру олімпійської підготовки Василя Наумчука стане осередком цього Центру олімпійської підготовки. Під час тристоронньої зустрічі з представницею Міносвіти, до якого цей майданчик відноситься, та мером міста було узгоджено, що Центр олімпійської підготовки знайде кошти на фінансування з облбюджету реконструкції та подальшого розвитку об’єкту. Буде у нього і кадастровий номер, так що сподіваюся, що з самозахопленням території справа не пройде. На базі цього сектору буде розвиватися ДЮСШ, а з розростанням – інші види легкої атлетики, а також інші види спорту. Наразі маємо один з прикладів, коли завдяки соціально активним спортсменам нам вдається розвивати легку атлетику».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: