Міністр спорту України : Я за бойкот етапу Кубка світу в Тюмені

Міністр спорту України : Я за бойкот етапу Кубка світу в Тюмені
Фото: IBU

Жданов заявив, що українські біатлоністи повинні бойкотувати останній етап Кубка світу, який відбудеться в Росії

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив, що українські біатлоністи повинні бойкотувати етап Кубка світу в Тюмені.

Особисто Жданов проти того, щоб наша команда брала участь на етапі в Росії.

«Федерації біатлону США, Канади та Чехії заявили про бойкот етапу Кубка світу у Росії, Тюмені. Переконаний, що і наша біатлонна спільнота повинна стати учасником цієї акції. Це позиція, як міністра та громадянина - я за бойкот. Росія – держава-агресор, яка окупувала частину нашої території. Росія - держава, де вживання допінгу стало одним із елементів національної спортивної політики», - заявив він.

«Думаю, що Федерація біатлону України прислухається до позиції міністра. Також хотів би поінформувати, що ми звертаємося до всіх міжнародних федерацій з проханням - не призначати міжнародних спортивних змагань на території держави-агресора та злісного порушника Всесвітнього антидопінгового кодексу», - підкреслив Жданов.

Як відомо, раніше президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що якщо міністерство спорту України прийме рішення не їхати в Тюмень не етап Кубка світу з біатлону, то українська  збірна буде його виконувати.

Раніше повідомлялося, що жіноча збірна України з біатлону має намір виступити в дев'ятому етапі Кубка світу, який пройде в російській Тюмені.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: