«Мессі був провокатором, як вся «Барселона»: Славетний голкіпер розкритикував культову команду

«Мессі був провокатором, як вся «Барселона»: Славетний голкіпер розкритикував культову команду
Єжи Дудек розповів свою правду
Фото - УЄФА

Знаменитий польський воротар 47-річний Єжи Дудек видав мемуари, які моментально спровокували скандал

У своїй автобіографії поляк зовсім з іншого боку розкрив капітана «Барселони» Ліонеля Мессі та його команди, що деякий час вважалась взірцем у футболі.

За словами польського голкіпера, аргентинець і вся «Барса» провокували суперників під час матчів, що було частиною їх філософії та запорукою їх успіхів.

«Він був неприємним провокатором, так само як вся «Барселона» і Пеп Гвардіола, - цитує Marca уривок з автобіографії Дудека. - Вони завжди були готові провокувати і могли бажати це досконало. Це боліло Жозе Моурінью і всій команді (поляк був резервний голкіпером  «Реалу»). Часом у своєму мистецтві вони досягали справжнього досконалості. Перший міг довести до нестями Пепе і Серхіо Рамоса, а другий - Жозе Моурінью. А якби ви чули, як Мессі матюкався! Дивлячись на цього тихоню пристойного вигляду, ніхто навіть не міг уявити, які слова він знає».

Також поляк поділився враженнями про своїх зіркових одноклубників - Кріштіану Роналду та Рауля: «Роналду зарозумілий, але за межами поля він нормальний хлопець. Як і Рауль, він егоцентричний, володіє неймовірним характером бійця і переможця. Обидва вважали за краще виграти 2:1 і забити самим, ніж 5:0 з голами інших».

Дудек виступав за «Реал» з 2007 по 2011 рік. За чотири сезони він провів 2 матчі в ла лізі і 10 ігор - в інших турнірах. Найкращі ж часи в поляка були в «Ліверпулі», а піком став неймовірний фінал Ліги Чемпіонів-2005 у Стамбулі.

Варто зазначити, що при всі своїй любові до провокацій у «Барселони» було чимало чеснот, зокрема футбольних. «Реал» часів Дудека красою футболу похвалитися не міг, а був доволі грубою та жорсткою командою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: