Кубок світу з біатлону. Українці фінішували 12-ми у чоловічій естафетній гонці, перемогли норвежці

Кубок світу з біатлону. Українці фінішували 12-ми у чоловічій естафетній гонці, перемогли норвежці
Збірна України з біатлону

Збірна України в цій гонці показала відмінну стрільбу, але не вистачило сил у ногах

Норвезька команда впевнено перемогла в чоловічій естафеті, фінішувавши з прапором на домашньому етапі, а українці провалилися через два слабких етапи від Руслана Ткаленка і Володимира Сємакова.

Норвегія виставила найсильніший склад на чоловічу естафету і цілком закономірно виграла гонку з величезною перевагою.

Якщо на перших двох етапів кілька збірних ще трималися поруч з Ларсом Біркеланд і Хенріком Лабелундом, то останні два етапи братів Бьо поставили все на свої місця - на двох вони використали тільки один додатковий патрон, а весь свій етап Йоганнес біг в гордій самоті. Упевнена перемога норвежців, при цьому Йоганнес ще й відмовився від фінішу з прапором.

На другому місці завдяки неймовірному фінішному етапу від Джуліана Еберхарда фінішувала Австрія: він отримав естафету шостим, але завдяки відмінному ходу і точній стрільбі вийшов на останнє коло четвертим. Далі було все просто - швед Фредрік Ліндстрем відпав відразу ж, а ближче до фінішу Еберхард обійшов росіянина Антона Шипуліна. Австрія - друга, Росія - третя, Швеція - четверта.

Україна видала два хороших етапи (Артем Прима і Дмитро Підручний), але через Руслана Ткаленка і Володимира Сємакова «синьо-жовті» виявилися тільки на 12-му місці. Українці використали чотири додаткові патрони, але при цьому програли переможцям більше трьох хвилин.

Це 12-е місце позбавило Україну шансів на фініш в топ-10 Кубка націй - Чехія фінішувала 10-ю і обійшла українців на 8 очок. У наступному сезоні бігти за Україну буде чотири біатлоніста.

Кубок світу з біатлону

Етап у Голменколлені

Чоловіча естафетна гонка

1. Норвегія (0+3) 1:13:13.7
2. Австрія (0+5) +50.3
3. Росія (0+4) +56.9

12. Україна (0+4) +3:06.3

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: